Τετάρτη 28 Μαΐου 2008

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ

ΑΝΤΙΟ ΟΤΕ
Το μακρυνό καλοκαίρι του 1993,η κυβέρνηση Μητσοτάκη γκρεμίστηκε υπο το βάρος των αμαρτιών της,όταν προσπάθησε να επιβάλλει πρώιμα,όπως αποδείχτηκε,άγριες νεοφιλελεύθερες λύσεις στη χώρα δείχνοντας πρωτοφανή κυνισμό.
Το τείχος όπου έσπασε τα μούτρα της αποδείχτηκε ο ΟΤΕ,τον οποίον προσπάθησε να πουλήσει κοψοχρονιά μαζύ με το μάνατζμεντ σε πολυεθνική εταιρεία.
Στις μέρες μας,μια άλλη κυβέρνηση της ΝΔ υπο τον Κώστα Καραμανλή αυτή τη φορά,έχοντας βάλει πλώρη να εκποιήσει ότι απέμεινε απο τον κραταιό Οργανισμό,όχι μόνο τα κατάφερε χωρίς να ανοίξει ρουθούνι,αλλά, όπως αποδείχτηκε,προσπαθεί τώρα ξεπερνώντας τα όρια τού θράσους να σερβίρει σε μας τους ιθαγενείς το "ξεπούλημα του αιώνα" σαν μια μεγάλη μεταρρυθμιστική κίνηση.
Με την αναίδεια ενός κληρονόμου που δεν είναι σε θέση ούτε να εκτιμήσει αλλά ούτε και να διαχειριστεί υποτυπωδώς ότι παρέλαβε,τα γαλάζια καλόπαιδα βγάζουν στο σφυρί την δημόσια περιουσία αφήνοντας την χώρα και τους πολίτες ορφανούς και άοπλους στον παγωμένο αέρα των αγορών.Κι αυτό που πουλάνε χωρίς ίχνος αυτοσεβασμού και εθνικής αξιοπρέπειας είναι η δυνατότητα αυτής της μικρής χώρας να ελπίζει ότι έχει το ελάχιστο δικαίωμα να διαμορφώνει όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες την μοίρα της.
Πώς φτάσαμε αλήθεια μέχρι εδώ; Κι αν θέλουμε να είμαστε συνοπτικοί,στην πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει τώρα μπροστά στα έκθαμβα μάτια μας δεν είναι τίποτα άλλο παρά η αφοπλιστική ομολογία της οριστικής χρεωκοπίας της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας η οποία είναι ανίκανη να καταστρώσει ένα συνεκτικό σχέδιο για την ανάπτυξη της οικονομίας μήπως και ξεβαλτώσουμε κάποτε απο την υπανάπτυξη και τη μοίρα της τουρκοκρατίας που αποτελεί ,όπως όλα δείχνουν την πιο αναγνωρίσιμη πολιτιστική μας κληρονομιά.
ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ...Θλιβερό αλλά αληθές: Η χώρα έχει στο τιμόνι μοιραίους και άβουλους διεκπεραιωτές που συμπεριφέρονται σαν απλοί υπάλληλοι και υποτακτικοί των υπερεθνικών εταιρειών.Με την αέναη επίκληση της παγκοσμιοποίησης βγάζουν ξεδιάντροπα στο σφυρί τον δημόσιο πλούτο και τις πιο υγιείς και κερδοφόρες επιχειρήσεις,χάρη στις οποίες το κράτος,δηλ. όλοι μας,εξασφαλίζαμε ένα ζωτικό μέρισμα,αποκλειστικά για ταμειακούς λόγους.
Τι θα αντικαταστήσει αλήθεια αυτά τα έσοδα,όταν όλα χαθούν;
Και απο πού θα βρεθούν οι αναγκαίοι πόροι για να χρηματοδοτηθούν οι κοινωνικές δαπάνες στην Παιδεία,την Υγεία,και τις υποδομές;
Ψιλά γράμματα για τους νεοφιλελεύθερους σκιτζήδες,που αφού έχουν προηγουμένως φροντίσει να εξασφαλίσουν το μέλλον τους και το μέλλον των παιδιών τους,συμπεριφέρονται σαν να μην υπάρχει αύριο στην έρημη χώρα.
Είμαστε πλέον στο σημειο μηδέν.
Η "γαλάζια" διαχείρηση πουλάει και νέο πακετο μετοχών μαζύ με το μάνατζμεντ στον γερμανικό κολοσσό Deutsche Telecom ο οποίος είχε ήδη βάλει στο χέρι απο την MIG και τον Βγενόπουλο το 19,97%.
Ποιό είναι το τρελό της όλης ιστορίας,που φυσικά δεν πρόκειται να περάσει στο ντούκου; Οτι, ενώ η κυβέρνηση είναι αυτή που ξεπουλάει τον ΟΤΕ, την υπεραξία καρπώνεται αυτοκρατορικά η MIG, η οποία αγόρασε τις μετοχές στο χρηματιστήριο με 23,5 ευρώ και τις μεταβίβασε προς 26 ευρώ,όταν στην Σοφοκλέους είχε υποχωρήσει στα 18 ευρώπουλα. Τουτέστιν τζίρος 2,5 δις και καθαρό κέρδος 800 εκατ.ευρώ κατευθείαν στα παντελόνια των αράβων της MIG που διαμεσολάβησαν στην αγοραπωλησία,στην οποία είναι βέβαιο οτι οι γερμανοί δεν θα έμπαιναν,αν δεν είχαν την διαβεβαίωση της κυβέρνησης οτι θα τους δώσει και το μάνατζμεντ.
Τόσο φτηνό παιχνιδάκι για το ξεπούλημα του εθνικού γίγαντα,όπως είναι ο ΟΤΕ,δεν μπορούσαμε να φανταστούμε!
Ακόμα κι ένας συνοικιακός μπακάλης θα έκανε πιο παστρικά και ασφαλώς με μεγαλύτερη αξιοπρέπεια την ίδια δουλειά και πάντως χωρίς να ξεβρακωθεί τόσο οικτρά...
Θέλετε να σας σηκωθεί η τρίχα; Ιδού ένα παράδειγμα:
Πρίν απο λίγες μέρες,ο όμιλος Λαυρεντιάδη πούλησε το 73,53% της εταιρείας Νεοχημική στο Carlyle Group αντί 503 εκατ.ευρώ.!
Αυτό που η κυβέρνηση βγάζει στο σφυρί δεν είναι μόνο η κορυφαίας στρατηγικής σημασίας απιχείρηση της χώρας.
Είναι το ίδιο της το μέλλον και η δυνατότητά της να έχει στη διάθεσή της κρίσιμα εργαλεία για την έρευνα,την ανάπτυξη και την διάχυση των νέων τεχνολογιών σε όλη την οικονομία και την κοινωνία.
Γι'αυτό ακριβώς το επαίσχυντο ξεπούλημα του ΟΤΕ είναι ένα μεγάλο οικονομικό,πολιτικό, κοινωνικό και εθνικό έγκλημα,που θα καταδιώκει στο διηνεκές τους θλιβερούς πρωτεργάτες και τα χαμαντράκια που το εμπνεύστηκαν και,απο την ιστορική κρίση τουλάχιστον δεν θα μείνει ατιμώρητο!..
Χωρίς να διδαχτεί τίποτε απο την ζοφερή ιστορία των υποκλοπών,η κυβέρνηση παραβλέπει το γεγονός ότι οι γερμανοί,που ξανάρχονται αυτή τη φορά όχι με τις ερπύστριες,αλλά με το χρήμα,θα λειτουργούν έξω απο κάθε δημοκρατικό και κοινοβουλευτικό έλεγχο σαν τα πραγματικά αφεντικά στην χώρα.
Το ποιές θα είναι οι συνέπειες για την εθνική κυριαρχία με δεδομένο ότι τα τηλεπικοινωνιακά κυκλώματα των Ενόπλων Δυνάμεων συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τα αντίστοιχα του ΟΤΕ,δεν χρειάζεται να το πούμε εμείς.
Το είπε ο ίδιος ο κοινοτικός επίτροπος Μακ Κρίβι,όταν δήλωσε πριν απο λίγες μέρες πως "αν ιδιωτικοποιηθεί ο ΟΤΕ,το δημόσιο δεν είναι δυνατόν να διασφαλίσει ζωτικά εθνικά συμφέροντα στον τομέα των τηλεπικοινωνιών μέσω συμφωνίας των μετόχων,έστω κι αν διατηρήσει δικαιώματα μειοψηφίας".
Οχι πως οι Βρυξέλλες δεν έκαναν τις ντριμπλες τους.Αφού αρχικά αποδέχτηκαν την τροπολογία Αλογοσκούφη με βάση την οποία απαγορευόταν σε κάποιον επενδυτή να αγοράσει πάνω απο 20% των μετοχών μιας δημόσιας επιχείρησης,τώρα που η δουλειά έκλεισε και το πουλάκι πέταξε απο το σύρμα λένε οτι η ρύθμιση σκοντάφτει στον ανταγωνισμό.
ΟΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΝΑ ΕΙΠΩΘΕΙ ΟΤΙ ΣΦΡΑΓΙΖΟΥΝ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΕ ΡΟΛΟ ΑΝΥΠΟΛΗΠΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΑΡΙΑ.
ΠΡΟΔΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΝΙΚΑΝΗ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΗ ΗΓΕΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΩΣ ΚΥΡΙΟ ΜΕΛΗΜΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ,ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟΧΑΥΝΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΖΑΛΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΗΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ,Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΟΣΟ ΟΣΟ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΜΕ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ....