Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Η ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ




Μόλις τελείωσε ο ημιτελικός του Confederations Cup,μεταξύ Βραζιλίας-Νοτίου Αφρικής.Μιας Νοτίου Αφρικής που "έβγαλε την ψυχή" της Βραζιλίας,μέχρι να μπεί ως αλλαγή ο Ντάνυ Άλβες και να πετύχει το μοναδικό γκόλ του παιχνιδιού, με φάουλ-κεραυνό στην γωνία του πολύ καλού τερματοφύλακα Κούν των Αφρικανών.Σε όλο σχεδόν το παιχνίδι οι Αφρικανοί έτρεχαν ,μάρκαραν,πρέσαραν, έκλειναν τους διαδρόμους προς την εστία τους και έχαναν ευκαιρίες.Στα τελευταία λεπτά "ξύπνησε" η Celecao και τους έκλεισε στα καρρέ τους.Το 'χρυσό" γκόλ προήλθε απο φάουλ.
Βραζιλια:Σέζαρ,Μαικόν(82' Άλβες),Λούσιο,Λουιζάο,Σάντος,Ζιλμπέρτο Σίλβα, Μέλο, Ραμίρες, Κακά, Ρομπίνιο, Φαμπιάνο
Νότιος Αφρική:Κούν, Γκάξα, Μοκοένα, Μπουθ, Μασιλέλα, Ντιγκακόι, Μλόγκο, Πίενααρ , Μοντίσε (91' Μασέγκο), Τσαμπαλάλα (91' Μφέλα), Πάρκερ

Φυσικό αέριο: Νέα βόμβα, 40% ακριβότερο το πάγιο !!!!!!!!

http://taxalia.blogspot.com/
Τι άλλο να πούμε για την ΕΠΑ Θεσσαλονίκης; Μετά από τόσες παρεμβάσεις, μετά από τόσες διαμαρτυρίες, ανεβάζουν το πάγιο κατά 40% ! Ναι, σαράντα τοις εκατό !
Τι άλλο να κάνει ένα blog ? Που είναι το "παρατηρητήριο τιμών φυσικού αερίου" κύριε Χατζηδάκη; Που είναι η ενημέρωση των καταναλωτών; Ποιός το ήξερε; Πάλι το taxalia θα ξελαρρυγιστεί;
Κατά 40% ακρίβηνε το πάγιο της Εταιρείας Παροχής Αερίου στη Θεσσαλονίκη!
Από 0,16673528 πήγε στα 0,232490953 ή στο τρίμηνο: από 15 ευρώ το τρίμηνο, έγιναν 21 !
Αλλά και η τιμή του αερίου, ανέβηκε τον Ιούνιο σε σχέση με το Μαϊο κατά 5%.
http://www.epathessaloniki.gr/index.php?cid=80&mn=29
δειτε και τους λογαριασμούς:

Ο ΠΑΛΙΟΣ και κατόπιν Ο ΝΕΟΣ:

http://taxalia.blogspot.com/




h

Τι έγινε πάλι;

Το αίτημα συμμετοχής της FYROM στους Μεσογειακούς Αγώνες που δεν εγκρίθηκε πριν από τέσσερα χρόνια το 2005 όπως αποκαλύπτει το greek-olympics.blogspot.com έγινε δεκτό χθες από την ολομέλεια της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) και μάλιστα όπως μας πληροφορούν οι Ιταλοί ως «Μακεδονία».
Το αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής:
«L’assemblea ha inoltre deciso l’ingresso della Macedonia tra i Paesi del CIJM che quindi parteciperà ai prossimi Giochi del Mediterraneo di Volos nel 2013»...

Greekalert

Η Κύπρος σαν θήραμα οδηγείται στην παγίδα.

Διαβάζοντας τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου που αφορούν το Κυπριακό, μπορεί κάποιος που δεν κατέχει το θέμα, να σχηματίσει την εντύπωση ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στη διευθέτηση του προβλήματος. Ότι επιτέλους οι προσπάθειες των "δύο ηγετών" (έτσι εξισώνεται ο νόμιμος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τον παράνομο εγκάθετο της Άγκυρας), θα αποφέρουν καρπούς. Με τα σημερινά δεδομένα, η διαπίστωση αυτή δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Ίσως βρισκόμαστε πολύ πιο κοντά σε λύση, απ’ ότι φανταζόμαστε. Το μέγα ερώτημα όμως είναι…, τι είδους λύση;
Η κυβέρνηση θριαμβολογεί γιατί όπως ισχυρίζεται έβγαλε το Κυπριακό από το αδιέξοδο. Βρισκόμαστε στο απόγειο της κινητικότητας που επιδίωξαν ευθύς εξαρχής οι Άγγλοι δολοπλόκοι. Μετά την απομάκρυνση του Τάσσου Παπαδόπουλου, στο τιμόνι της Κ.Δ. βρίσκεται ένας δικής τους προτίμησης "πρόεδρος λύσης", ο οποίος υποτίθεται μπορεί να συνεννοηθεί καλύτερα από οποιονδήποτε με τον "σύντροφο Ταλάτ". Αν ακολουθήσουμε τη συλλογιστική αυτή, υπάρχει το κατάλληλο "μομέντουμ" και δεν σκοπεύουν να το αφήσουν να περάσει ανεκμετάλλευτο. Επιδιώκουν την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων (και της Τουρκίας), μέσω της "λύσης από τους Κυπρίους για τους Κυπρίους" (που δεν είναι παρά ένα αγγλικής προέλευσης σύνθημα) που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Πρόκειται όμως απλώς για παραλλαγή του σχεδίου Ανάν, "εμπλουτισμένη" με τις απαράδεκτες υποχωρήσεις στις οποίες προέβη (μονομερώς και χωρίς να εξασφαλίσει οποιοδήποτε όφελος), ο κατά γενικήν ομολογία "ευέλικτος Χριστόφιας".
Η σκευωρία σε βάρος της Κύπρου οργανώνεται πιο προσεκτικά αυτή τη φορά. Καθώς θα οδεύουμε προς το τέλος του 2009 το σχέδιο θα μπει στην τελική του φάση, ενώ σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της εφημερίδας "Φιλελεύθερος", το νέο δημοψήφισμα τοποθετείται τον Ιανουάριο του 2010. Τα πάντα θα είναι με τέτοιο τρόπο σχεδιασμένα για να βολέψουν την Τουρκία η οποία για άλλη μια φορά δεν πρέπει να έχει κόστος για το Κυπριακό (ενώ η Κύπρος επιβάλλεται να συρθεί εκ νέου σε νέες υποχωρήσεις, συγκαλυμμένη επιδιαιτησία και νέο δημοψήφισμα). Έχοντας κι άλλα μέτωπα ανοικτά στα Ελληνοτουρκικά (και το Σκοπιανό), η Μητέρα Ελλάδα θα είναι πάλι "δεμένη πισθάγκωνα", έχοντας μειωμένες αντιστάσεις.
Υπάρχουν δηλαδή αυξημένες πιθανότητες, οι σημερινοί ηγέτες του Ελληνισμού να δεχθούν να υπογράψουν μία από κάθε άποψη καταστροφική λύση στο Κυπριακό, που νομοτελειακά θα οδηγήσει στην τουρκοποίηση ολόκληρης της νήσου. Οι συνθήκες θα είναι τέτοιες που ο Δημήτρης Χριστόφιας θα μπορεί εύκολα να αιτιολογήσει την "ευελιξία" του, ισχυριζόμενος ίσως ότι... ήταν αδήριτη ανάγκη ο οδυνηρός συμβιβασμός (κάτι άλλωστε που διατυμπανίζει εκ των προτέρων). Υπάρχει δε το σοβαρό ενδεχόμενο να τον παρουσιάσει ως επίτευγμα (χωρίς να αποκλείεται ένα νέο "νενικήκαμεν", παρόμοιο με αυτό που εκστόμισε ο Καραμανλής το 1959).
Συμπερασματικά, εκτός από το γεγονός ότι λόγω της ανεπάρκειας των ηγετών του Ελληνισμού το Κυπριακό έχει μετατραπεί από θέμα εισβολής και κατοχής σε θέμα διακοινοτικής διαμάχης, οι εχθροί του Ελληνισμού έχουν πετύχει να παρουσιάζεται η σκευωρία που στοχεύει στον οριστικό εξανδραποδισμό του Κυπριακού Ελληνισμού, ως λύτρωση και ως η "μοναδική ευκαιρία" για "λύση". Επανέρχονται δριμύτεροι έχοντας ως στόχο το "τελείωμα" του Κυπριακού, επενδύοντας στα δύο μεγάλα κόμματα (ΔΗ.ΣΥ. και Α.Κ.Ε.Λ.) και στην ψευδαίσθηση της "επανένωσης" μέσω μιας ρατσιστικής (και διαχωριστικής) Διζωνικής Ομοσπονδίας που καλλιεργήθηκε στον λαό.
Αυτού του είδους η κινητικότητα, δεν πρέπει να ενθουσιάζει. Θυμίζει την κινητικότητα που παρατηρείται στην αγορά σε περιόδους ξεπουλημάτων (όπου η χαμηλή τιμή είναι αυτή που προσελκύει το ενδιαφέρον – και την "έξτρα" κινητικότητα). Είναι κινητικότητα που εμπερικλείει τεράστιους εθνικούς κινδύνους. Συμμερίζομαι απόλυτα την εκφρασθείσα άποψη ότι η Κύπρος οδηγείται σαν θήραμα σε μια παγίδα και δύσκολα θα βρεθεί οδός διαφυγής.

Πανίκος Ελευθερίου
Άσσια – Κατεχόμενη Αμμόχωστος (22.6.2009)


Greekalert

Μάχη υπέρ της Ελλάδας στις Βρυξέλλες για το όνομα της ΠΓΔΜ


Μάχη για να αποτραπεί αρνητική γνωμοδότηση σε βάρος της Ελλάδας για τη χρήση του ονόματος της Μακεδονίας από τα γειτονικά Σκόπια, έδωσαν τα μέλη της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ε.Ε, με επικεφαλής τον υπερνομάρχη Δράμας – Καβάλας – Ξάνθης και αντιπρόεδρο της Ε.Ν.Α.Ε. Κωνσταντίνο Τάτση. Τόνισε, μιλώντας στον ΠτΘ, ότι το θετικό είναι η εθνική ομοψυχία απέναντι στην ονομασία αλλά και η μεγάλη στήριξη της μόνιμης επιτροπής της Ελλάδας στην Ε.Ε.
Απειλώντας προς στιγμήν και με αποχώρηση, μέσα σε κλίμα έντασης, ο υπερνομάρχης Κ. Τάτσης και η Ελληνική Αντιπροσωπεία πέτυχαν τελικώς να αποτρέψουν τη δυσμενή εξέλιξη και να οδηγήσουν το θέμα σε έναν αξιοπρεπή συμβιβασμό για τις ελληνικές θέσεις, όπως τόνισαν σχετικά παρατηρητές της συνεδρίασης.
Συγκεκριμένα, το θέμα προέκυψε κατά την Ολομέλεια της Επιτροπής των Περιφερειών που έληξε την Πέμπτη 18 Ιουνίου στις Βρυξέλλες. Μεταξύ των θεμάτων που επρόκειτο να συζητηθούν υπήρχε και το Σχέδιο Γνωμοδότησης της κας Jasmine Vidmar από την Σλοβενία και Μέλος της Ομάδας των Φιλελευθέρων, η οποία πρότεινε να υιοθετήσει η Επιτροπή των Περιφερειών την άποψη ότι το όνομα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας δεν αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη χώρα αυτή. Θέση που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις ελληνικές θέσεις.Στην Ελληνική Αντιπροσωπεία μαζί με τον Επικεφαλής κ. Τάτση συμμετείχαν από την Ε.Ν.Α.Ε., οι νομάρχες Ηρακλείου Ε. Σχοιναράκη, Πιερίας Γ. Παπαστεργίου, Αθηνών Ι. Σγουρός, Χίου Π. Λαμπρινούδης και ο νομαρχιακός σύμβουλος Πειραιά, Κ. Τζατζάνης και από την ΚΕΔΚΕ, ο δήμαρχος Λεωνιδίου Δ. Τσιγκούνης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Λιβαδειάς Χ. Παλαιολόγος και Σκιάθου Δ. Πρεβεζάνος. Η Ελληνική Αντιπροσωπεία χρειάστηκε να κινηθεί σε τρία επίπεδα:
Πρώτον, στην ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος όπου το αρνητικό κλίμα που υπήρχε αρχικά για τις ελληνικές θέσεις ανετράπη, μετά από δυναμική παρέμβαση του κ. Τάτση, ο οποίος μάλιστα προς στιγμήν απείλησε να αποχωρήσει οριστικά από τη συνεδρίαση. Τελικώς το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, αποδέχθηκε τη θέση του υπερνομάρχη ο οποίος χαρακτήρισε «απολίτικη και ανιστόρητη» την προτεινόμενη Γνωμοδότηση.
Δεύτερον στο Σοσιαλιστικό Κόμμα όπου επίσης υπήρχε αρνητικό κλίμα για τις ελληνικές θέσεις, πράγμα που δεν επέτρεψε την αλλαγή της επίσημης γραμμής, δεδομένου ότι η επίμαχη αναφορά σχετικά με το ρόλο του ζητήματος της ονομασίας για την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ, αποτελούσε Τροπολογία που είχε υποβληθεί αρχικά από την Δανέζα Συντονίστρια της Σοσιαλιστικής Ομάδας, την κα Lund. Παρόλα αυτά οι προσπάθειες των ελλήνων κέρδισαν τις εντυπώσεις μετριάζοντας και την στάση κορυφαίων Μελών του Σοσιαλιστικού Κόμματος κατά την συζήτηση που ακολούθησε στην Ολομέλεια. Τελικά, κατά την εξέταση της Γνωμοδότησης στην Ολομέλεια το ζήτημα οδηγήθηκε μετά από διαπραγματεύσεις σε συμβιβασμό και υιοθετήθηκε μια ουδέτερη διατύπωση.
Ο Κ. Τάτσης σημείωσε μεταξύ άλλων για το θέμα. «Η Ελλάδα, δεν έχει ως στόχο να αποκλείσει τα Σκόπια από την Ε.Ε. Αντιθέτως, θέλει να συμβάλλει στην ευρωπαϊκή τους πορεία. Η υιοθέτηση όμως των παράλογων θέσεων τους σε σχέση με το όνομα γεννά περισσότερη αλαζονεία, περισσότερους εθνικισμούς και απομακρύνει την προοπτική της συνεργασίας των λαών των Βαλκανίων».
Η παρέμβαση από την η Ελληνική Αντιπροσωπεία που έγινε σε τρία επίπεδα, όπως τόνισε ο κ. Τάτσης. «Είχαμε μια πολύ καλή ενημερωτική παρουσία. Είπαμε τα πράγματα με το όνομά τους, εξηγήσαμε ότι για μας δεν είναι θέμα ιστορίας μια και η ιστορία δεν ανατρέπεται.
Το πρόβλημα είναι πως αυτή η επιμονή κάποιων που αντιμετωπίζουν τα Σκόπια σαν τον μικρό τους φτωχό αδελφό και θέλουν να τον βοηθήσουν δεν επιτυγχάνει παρά να ενισχύει την αλαζονεία και τον εθνικισμό της σημερινής κυβέρνησης της FYROM κι αυτό είναι λάθος και λειτουργεί εις βάρους του στόχου να εισέλθει η FYROM στην Ε.Ε.»
Ζώντας από κοντά τους ευρωπαίους τα τελευταία χρόνια ο κ. Τάτσης διακρίνει ότι αυτή η μάχη είναι μια από τις πολλές που πρέπει να δώσει η ελληνική πλευρά τα επόμενα χρόνια, άλλες εύκολες κι άλλες πολύ δύσκολες.
Το θετικό της υπόθεσης είναι η ομόφωνη θέση των ελλήνων πολιτικών. «Όλα τα κόμματα επιδεικνύουν απόλυτη ομοψυχία και επιπλέον έχουμε τη μεγάλη στήριξη της μόνιμης επιτροπής της Ελλάδας στην Ε.Ε. από την οποία ενημερωνόμαστε και μαζί της συζητάμε και συναποφασίζουμε» κατέληξε.

Μ.Α.

Πηγή: Παρατηρητής της Θράκης

Λιμάνι χωρίς δρομολόγια...


Από το OXI ALLO KAPBOYNO
Θεσσαλονικη " νυφη του Θερμαικού" , το κεντρο πολιτισμου των Βαλκανιων , κομβος που ενωνει τη Μεσόγειο και ένα σωρο άλλες παπαρολογίες που ακούμε συνεχως απο τους αναξιόπιστους πολιτικούς .
Το λιμάνι της Θεσσαλονικης για το επιβατικό κοινό που θέλει να μετακινηθεί δεν έχει καμμία σύνδεση και κανενα δρομολόγιο με οχηματαγωγό πλοίο .Όποιος θέλει να παει σε οποιοδήποτε νησί πρεπει απο την Βόρεια Ελλάδα ή Θράκη να κατέβει στον Πειραιά. Ούτε καν στις Βόρειες Σποράδες που απέχουν ελάχιστα απο την Μακεδονία .Πόσο αίσχος είναι αυτό για μια περιοχή 3.000.000 κατοικων ( Μακεδονια ,Θράκη, Ηπειρος ) και για ένα λιμάνι αυτού του μεγέθους; (συμπλήρωση stellisteve :Η Θεσσαλονίκη πλέον μόνη της αριθμεί πάνω απο 1.500.000 κατοίκους)

Δεν θα μετατραπούν τα στρατόπεδα της Θεσσαλονίκης, σε χώρους υποδοχής μεταναστών

Την πάγια θέση τους για τη δημιουργία χώρων πρασίνου σε όλα τα πρώην στρατόπεδα επανέλαβαν δήμαρχοι της δυτικής Θεσσαλονίκης σε σύσκεψη που έγινε στην Αναπτυξιακή εταιρεία Β.Δ.Θεσσαλονίκης, με αφορμή πληροφορίες για επικείμενη χωροθέτηση των στρατοπέδων ως χώρων υποδοχής παράνομων μεταναστών. Όλοι οι δήμαρχοι δήλωσαν αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν «ούτε ένα εκατοστό» από τη θέση τους αν... και ο αντινομάρχης συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης Γιάννης Παλαιστής, αλλά και ο γενικός επιθεωρητής αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας Σ. Αποστολίδης, τους διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει προς το παρόν κανένας σχεδιασμός τέτοιου είδους ούτε ανάλογη ενημέρωση. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν και οι βουλευτές Χρύσα Αράπογλου του ΠΑΣΟΚ και Σοφία Καλαντίδου του ΚΚΕ, οι οποίες ζήτησαν όλα τα πρώην στρατόπεδα να αποδοθούν στους πολίτες για να γίνουν χώροι πρασίνου.
Eν τω μεταξύ, ο Δήμαρχος Σταυρούπολης, Σάββας Σερασίδης, έλαβε χθες διαβεβαίωση από το γραφείο του κ. Μαρκογιαννάκη, ότι δεν υπάρχει απόφαση για την εγκατάσταση κέντρου υπδοχής μεταναστών στο στρατόπεδο Παύλου Μελά, ούτε και σε άλλο στρατόπεδο, μέσα στον αστικό ιστό.

Αναρτήθηκε από taxalia στις 4:59:00 μμ

ΜΙΑ ΣΦΑΓΙΑΣΤΙΚΗ, ΤΑΞΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...


΄Εχει ξαναγραφεί πως η 5ετης παρένθεση της νεοδεξιάς του Καραμανλή, θα μείνει στην ιστορία, ως η περίοδος του τίποτα, μιας και δεν κατορθώθηκε τίποτα το αξιόλογο, σ΄ οποιονδήποτε τομέα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής.
Το δεύτερο χαρακτηριστικό της «νέας διακυβέρνησης», ως γνωστόν, ήταν τα πάμπολλα σκάνδαλα, που συγκλόνισαν τη χώρα και παρουσίασαν την έφεση του πολιτικού προσωπικού της Δεξιάς, στην απατεωνιά και τη διαφθορά.
Η βασική επίπτωση, όμως, από τη δράση του καραμανλικού πολιτικού team, τώρα έρχεται στο φως, μέσα από τα πλέον επίσημα στοιχεία των διεθνών οικονομικών και στατιστικών οργανισμών : στην Ελλάδα του 2008, η φορολόγηση του εισοδήματος των φυσικών προσώπων ήταν 40% και η φορολόγηση των εταιρειών, μόλις, 25%. Επίσης ο μέσος πραγματικός φορολογικός συντελεστής το 2007 ήταν για την εργασία 35,5%, για την κατανάλωση 15,4% και για το κεφάλαιο 15,9% (στοιχεία 2006),΄όπως ανακοίνωσε, πρόσφατα, η Eurostat…
Τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, δείχνουν ακόμα πιο καθαρό, το αποτέλεσμα της οικονομικής πολιτικής της ΝΔ., καθώς, σύμφωνα μ΄ αυτά, ο φόρος, που καλείται να πληρώσει ετησίως ένα παντρεμένο ζευγάρι με δυο παιδιά, στην Ελλάδα, καλύπτει το 42,7% του συνολικού εργατικού κόστους, κάτι που κατατάσσει την Ελλάδα στη δεύτερη θέση του σχετικού πίνακα του ΟΟΣΑ για τη φορολογική επιβάρυνση των πολιτών παγκοσμίως, πίσω, μόνο, από την Ουγγαρία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος για τις χώρες του ΟΟΣΑ διαμορφώνεται μόλις στο 27,3%.
Πέρα, λοιπόν, από τις διακηρύξεις, πέρα από τα επικοινωνιακά τρυκ και την προπαγάνδα, η ουσία είναι, πως η πολιτική η οποία εφαρμόστηκε την τελευταία πενταετία στη χώρα μας, είχε καθαρά ταξικούς προσανατολισμούς και στόχους, ενάντια στον εργαζόμενο λαό και υπέρ του κεφαλαίου και των φορέων του. Ο Καραμανλής και το χρεοκοπημένο πολιτικό του προσωπικό, βρήκαν την ευκαιρία, να τα πάρουν από τους πολλούς μη προνομιούχους και να τα χαρίσουν στους λίγους έχοντες και κατέχοντες. Με δυο λόγια, έκαναν τους φτωχούς, φτωχότερους κα τους πλούσιους, πλουσιότερους !...
Και μετά απ΄ όλ΄ αυτά, έχουν το θράσος, να συνεχίζουν τον σφαγιασμό του λαού, με νέα φορομπηχτικά μέτρα…
Αναρτήθηκε από ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ στις 9:06 πμ