Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Την απλοποίηση της ελληνικής γραφής ζητά ο κύπριος ευρωβουλευτής Μάριος Ματσάκης, με σχετική εισήγηση
που υπέβαλε προς τον υπουργό Παιδείας της Κύπρου Ανδρέα Δημητρίου. Την πρόταση του κοινοποίησε και
στους Έλληνες ευρωβουλευτές. Ο κ. Ματσάκης προτείνει στον Κύπριο υπουργό τη σύσταση μιας ολιγομελούς
επιτροπής γλωσσολόγων, οι οποίοι θα μπορούσαν, εμπεριστατωμένα να ενδιατρίψουν επί του θέματος και να δώσουν μια επιστημονικά έγκυρη πρόταση για τον εκμοντερνισμό / απλοποίηση της Ελληνικής γραφής..
Στην επιστολή του ο Κύπριος ευρωβουλευτής παραθέτει ως 'τροφή για σκέψη' τα εξής:
1. Να καταργηθούν τα γράμματα 'η' και 'υ' και να αντικατασταθούν από το γράμμα 'ι'.
2. Να καταργηθεί το γράμμα 'ω' και να αντικατασταθεί από το γράμμα 'ο'.
3. Να καταργηθούν οι εξής συνδυασμοί γραμμάτων και να αντικατασταθούν ως εξής: 'αι'---> 'ε', 'ει'--->'ι', 'οι--->ι',
'υι'--->ι', 'αυ'--->'αβ', 'ευ'--->'εβ'
4. Να καταργηθεί η χρήση του 'γγ' και να αντικατασταθεί από το 'γκ'.
5. Να καταργηθεί το τελικό γράμμα 'ς' και να αντικατασταθεί από το γράμμα 'σ'.
Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω αλλαγών, αναφέρει ο ευρωβουλευτής, το Ελληνικό αλφάβητο θα έχει μόνο 21γράμματα
(α, β, γ, δ, ε, ζ, θ, ι, κ, λ, μ, ν , ξ , ο , π, ρ, σ, τ, φ, χ, ψ) και ένα μόνο δίψηφο (το 'ου').
Ο κ.. Ματσάκης υποστηρίζει ότι η απλοποίηση της Ελληνικής γραφής καθίσταται αναγκαία μέσα στα πλαίσια μιας
τάσης ενωτικής πορείας των γλωσσών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον, μια τέτοια αλλαγή θα καταστήσει την
Ελληνική γραφή πιο απλή και πολύ πιο εύχρηστη. Ιδιαίτερα όσον αφορά την χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και σε
σχέση με μεγάλο αριθμό ατόμων που έχουν διάφορες μορφές δυσλεξίας'.
Ενημερώστε τον κόσμο για τη νέα αυτή και δόλια ανθελληνική επίθεση, με το πρόσχημα δήθεν του εκσυγχρονισμού της (ήδη επικίνδυνα ρημαγμένης τα τελευταία χρόνια) γλώσσας μας!
*Υ.Γ. ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΧΕΝΡΙ ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ: Ο Ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ δηλαδή, να πλήξουμε *
*1.* *τη γλώσσα, *
*2.* *τη θρησκεία, *
*3...* *τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, *
*ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητα του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή σε όλη αυτή τη
νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ*
*Θα ήθελα να προσθέσω και τα εξής : Ας τολμήσει κάποιος ξένος να προτείνει σε Γάλλο να εξαλείψει τους τρεις τόνους, ή να γράψει το beaucoup - bocou, ή το couteau - couto. Aς τολμήσει να προτείνει σε ένα Άγγλο να γράψει αντί
thought - thot, αντί wrought - rot, ή σε ένα Γερμανό να γράψει αντί Gemutsbeschaffenheit - Gemutsbesafenheit , ή αντί
Erbschleicher – Erbsleiher και θα δούμε τι θα γίνει !!*
Αγαπητοί φίλοι,δεν αρκεί η μείωση της τιμής του αερίου εκ των υστέρων.Αφού δηλαδή έχουν εισπραχθεί υπέρογκα ποσά απο την εκμετάλευση των καταναλωτών Μακεδονίας και Θεσσαλίας.Θέλουμε να πάρουμε τα λεφτά μας πίσω ,επειδή εισπραχθηκαν κατά παράβαση των κανόνων ανταγωνισμού.Δεν διαλέξαμε εμείς την εταιρεία που θα μας παρείχε το αέριο,αυτήν βρήκαμε, με αυτήν κάναμε συμβόλαιο.Αν ξέραμε τι θα συμβεί θα ζητούσαμε να πάρουμε αέριο απο την εταιρεία της Αθήνας,κι αν αυτό δεν ήταν δυνατόν δεν θα βάζαμε αέριο. Εξαπατηθήκαμε.Δεν είναι δυνατόν σε περιβάλλον εμπορικού ανταγωνισμού να μην σου δίνεται η δυνατότητα να διαλέξεις με ποιά εταιρεία θα κάνεις συμβόλαιο παροχής αερίου.Εμείς ξέρουμε την ΔΕΠΑ.Απο κεί και πέρα δεν οφείλουμε να γνωρίζουμε καμιά άλλη.Κι αυτή η αηδία με τα ψιλά γράμματα των συμβολαίων έχει παρατραβήξει.Δεν θα βγάζω τα μάτια μου κάθε φορά που θα ζητάω ένα δημόσιο αγαθό.Αυτό δεν είναι καν καπιταλισμός ,είναι ασυδοσία και δεν θα πάει πολύ μακριά.
ΤΑ ΤΡΕΛΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 26 Απριλίου 2009 19:13

Mετά τα τρελά κοτόπουλα και τις τρελές γελάδες, μία ακόμη προπαγάνδα της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ προβάλλεται απο τα ΜΜΕ, αυτή των τρελών γουρουνιών. Αφού λοιπόν τα ζώα που καταλήγουν στο πιάτο μας "είναι επικίνδυνα" τότε θα πρέπει να στραφούμε στις κρεατόμαζες τις οποίες πρώτος εγώ παρουσίασα πριν από 9 χρόνια και κλασσικά για μία ακόμη φορά με είπαν γραφικό. Κρέας δηλαδή ψαχνό και θρεπτικό, που δεν προέρχεται από κάποιο ζώο αλλά από μάζα κρέατος που μεγαλώνει με τεχνικές και διαδικασίες της γενετικής μηχανικής που σύντομα θα βρουν μαζική εφαρμογή και θα καταργήσουν το πανάρχαιο επάγγελμα της κτηνοτροφίας. Με τον τρόπο αυτό θα ελέγχονται πλήρως τα κτηνοτροφικά προϊόντα καθώς θα παρέχονται μέσω των υπερμάρκετ και θα απαγορεύονται οποιαδήποτε οικόσιτα ζώα.

Aυτά τα έχω αναλύσει κατ΄ έπανάληψη στις τηλεοπτικές μου εκπομπές και θα πρέπει σιγά σιγά να μπορούν όλοι να δουν το....τυρί μέσα στη φάκα. Είμαι σίγουρος οτι οι κρεατόμαζες θα αρχίσουν σύντομα να προβάλονται από τις ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές. Για να μην νομίζουν μάλιστα μερικοί οτι μιλάμε για ανύπαρκτα θέματα, πέρυσι στην Ιταλία έγινε η πρώτη διαδήλωση κτηνοτρόφων κατά της παραγωγής και διάθεσης κρεατόμαζας. Καλή όρεξη.

ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
Αυτός ο ιός των χοίρων κάτι μου θυμίζει....Α! ναί τον ιό των τρελών αγελάδων(τι έγινε ψοφήσαν όλες ή έμεινε καμία;),τον ιό των προβάτων και των κατσικιών(αν θυμάμαι καλά),τον ιό των κοτόπουλων,τα μολυσμένα λαχανικά και βλέπουμε τι θα ακολουθήσει.Οταν οι "μεγάλες" Εταιρείες θέλουν να προωθήσουν κάποια προιόντα τους έναντι άλλων,βάζουν ένα ιό,αληθινό ή ψεύτικο σε αυτά που δεν θέλουν να προωθηθούν,δημιουργούν ένα πανικό και γίνεται η (βρώμικη) δουλειά τους.Τώρα ήρθε η σειρά του χοιρινού.Κι έλεγα πότε θα το κάνουν.....Να το λοιπόν.Προσωπικά τρώω μυαλά αρνισια, συκώτια,κεφαλάκια και είμαι μια χαρά.
Σταματήστε λοιπόν να αναμεταδίδετε ειδήσεις που προέρχονται απο Οργανισμούς σαν τον ΠΟΥ(που προσπαθεί να μειώσει τον Πληθυσμό της Γής)
Κάντε τους εμπάργκο.
Α! Και τι γίνεται με τον νόμο που προσπαθούν να φέρουν στον Καναδά(και στον υπόλοιπο κόσμο)σχετικά με την απαγόρευση συλλογής απο την φύση και χρησιμοποίησης ιδιωτικά
στο σπίτι βοτάνων που φυτρώνουν ελεύθερα για παρασκευή αφεψημάτων για θεραπευτικούς λόγους;Θέλουν να μας δίνουν αυτοί συσκευασμένα τα δηλητήρια τους για να μην ξεπεράσουμε ενα κρίσιμο αριθμό πληθυσμού(π.χ. όχι πάνω απο 3-3,5 δις) .Οπου νάναι έρχεται και ο..ιός των τσαγιών.Κούνια που τους κούναγε!