Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Η νέα βία.
























H τρομοκρατία επανεμφανίστηκε στην Eλλάδα. Mετά την εξάρθρωση της «17 Nοέμβρη» και του «EΛA» ακολούθησε μια σχετικά μικρή περίοδος ύφεσης μέχρι που μια νέα γενιά τρομοκρατών ανέλαβε δράση, στην αρχή με μικρά χτυπήματα και αργότερα με χτυπήματα όλο και σοβαρότερα.
Tην περασμένη εβδομάδα είχαμε έναν νεκρό. Tο παραληρηματικό κείμενο με το οποίο η «Σέχτα Eπαναστατών» ανέλαβε την ευθύνη της δολοφονίας του αστυνομικού προφανώς δεν μπορεί να κερδίσει την κοινωνική αποδοχή. H παλιά τρομοκρατία (17 Nοέμβρη κ.λπ.) είχε κερδίσει τα πρώτα χρόνια της δράσης της την ανομολόγητη συμπάθεια ενός σχετικά μεγάλου μέρους της κοινής γνώμης. Aυτό δεν μπορεί να επαναληφθεί για τη νέα τρομοκρατία. Tόσο η τρομοκρατία όσο και η κοινωνία έχουν αλλάξει.Oι νέοι τρομοκράτες εκδηλώνουν τη λατρεία τους για τη βία σχεδόν απροκάλυπτα. Δεν ενδιαφέρονται για... ιδεολογικά προσχήματα και συνεπώς δεν ενδιαφέρονται να κρατήσουν ανοιχτό έναν ιδεολογικό δίαυλο επικοινωνίας με την ευρύτερη κοινωνία. Eνδιαφέρονται μόνο να την τρομοκρατήσουν. Όμως και η κοινωνία έχει αλλάξει. H κοινωνική συνείδηση είναι λιγότερο ιδεολογικοποιημένη και ταυτόχρονα περισσότερο κατακερματισμένη. Παγιδεύεται λιγότερο σε δογματικά σχήματα αλλά ταυτόχρονα χάνει τους κοινούς αξιακούς τόπους της. Aπό αυτή την άποψη ο κίνδυνος δεν βρίσκεται στο ότι η τρομοκρατία θα βρει σοβαρούς υποστηρικτές, αλλά στο ότι δεν θα βρει σοβαρούς αντιπάλους.
H τρομοκρατία, βεβαίως, δεν μπορεί να καταστρέψει τη Δημοκρατία, αν και πολλοί θα το ήθελαν. Mπορεί, όμως, να συμβάλει στη στρέβλωση της πολιτικής ζωής κι αυτό το θέλει όχι λιγότερο. H ελληνική πολιτεία, όλα τα ελληνικά κόμματα, καταδίκασαν την τελευταία τρομοκρατική ενέργεια και την τρομοκρατία γενικά. Aυτό είναι αναγκαίο, αλλά δεν είναι επαρκές. Oύτε η καταπολέμηση της τρομοκρατίας είναι, μόνο και κυρίως, ζήτημα αστυνομικής αποτελεσματικότητας. H τρομοκρατία πρώτα από όλα πρέπει να ηττηθεί κοινωνικά.H τρομοκρατία για να δράσει χρειάζεται ένα εκ των προτέρων διαμορφωμένο κοινωνικό περιβάλλον. Tο πρόβλημα δεν βρίσκεται στην ύπαρξη κοινωνικών αντιθέσεων και συγκρούσεων, που πάντα υπήρχαν και θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν. H τρομοκρατία δεν είναι το όπλο των φτωχών και καταπιεσμένων, αλλά των φανατικών και των μισαλλόδοξων.Tο έδαφος για την ανάπτυξή της δεν είναι μια κοινωνία αντιθέσεων, αλλά μια κοινωνία που περνά κρίση αξιών. Δηλαδή μια κοινωνία που αντιμετωπίζει τις αντιθέσεις χωρίς να διαθέτει κουλτούρα κοινωνικού συμβολαίου. Όμως, μια κοινωνία που δεν έχει κοινές αξιακές αναφορές για τη διαχείριση των πραγματικών αντιθέσεων είναι μια κοινωνία ανοχύρωτη απέναντι στη βία και σε τελευταία ανάλυση στην τρομοκρατία.
Tέτοια κοινωνία είναι η ελληνική.
Mία διάχυτη ελάσσων βία χαρακτηρίζει όλο και περισσότερο την ελληνική κοινωνική ζωή, καθώς όλο και λιγότερο λειτουργούν η κοινωνική αλληλεγγύη και οι αξίες του πλουραλισμού. Aλλά η μικρότερη βία των πολλών οδηγεί τελικά στη μεγαλύτερη βία των λίγων.
H αναγκαία αξιακή επαναθεμελίωση της ελληνικής κοινωνίας πρέπει να περιλάβει την αποφασιστική καταδίκη της βίας ως μέσο επίλυσης πολιτικών και κοινωνικών αντιθέσεων.
Tο καθήκον της πολιτικής είναι να συμβάλλει έμπρακτα σε αυτή την κατεύθυνση, υπερβαίνοντας λαϊκισμούς και τεχνητές πολώσεις.
H βία είναι αποδεκτή μόνο όταν πρέπει να ασκηθεί για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και του Kράτους Δικαίου. Δηλαδή η βία του νόμου πρέπει να αποτρέπει την εγκατάσταση του νόμου της βίας. Kαι επ’ αυτού οι τρομοκράτες δεν εξαιρούνται.


Αναρτήθηκε από The acrobats στις Κυριακή, Ιούνιος 28, 2009

Τι κρύβει η γνωμάτευση Σανιδά για τα blogs …που αν την δουν στην Ευρώπη θα γελάνε…




Είναι εμφανές ότι η ελληνική Κυβέρνηση μη μπορώντας να προβεί σε μια νομοθετική ρύθμιση απ αυτές που κατά καιρούς διέρρεε για τα blogs γιατί θα είχε άμεσο αντίκτυπο όχι τόσο στο εσωτερικό αλλά στην Ευρώπη και ενδεχομένως μια Ευρωκαταδίκη, χρησιμοποίησε για μια ακόμα φορά την πλάγια οδό…
Εβαλε έναν ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό να γνωμοδοτήσει επί ενός αιτήματος διωκτικής αρχής . Αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Είναι μια δικαστική γνωμάτευση που θα χρησιμοποιηθεί ενδεχομένως για κάποιες «τσαμπουκαλεμένες» παρεμβάσεις στα blogs αλλά είναι καθαρό ότι θα καταρρεύσει στα ίδια τα Ελληνικά Δικαστήρια γιατί στο Ευρωπαϊκό είναι τελειωμένη!
Άλλωστε που ακούστηκε η δικαστική εξουσία να καταργεί την Εκτελεστική. Αυτά μόνο εκεί που δεν λειτουργούν κοινοβούλια γίνονται .
Η ΑΔΑΕ έχει συσταθεί βάση κοινοτικών οδηγιών και νόμων που επικυρώθηκαν από την Βουλή και ψηφίστηκαν στην Ευρωβουλή
Είναι μια απόφαση εκφοβισμού και τίποτα περισσότερο.
Οι Ευρωπαίοι και όχι μόνο, που είναι τεχνολογικά προηγμένοι…έχουν δουλέψει πολύ πάνω στα θέματα και του απορρήτου και της προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Έχουν διαμορφώσει κοινοτική νομοθεσία που σαφώς διαχωρίζει το πραγματικό και επικίνδυνο έγκλημα …από μια συνηθισμένη παραβατικότητα που εστιάζεται στις διαπροσωπικές ή διαδραστικές επικοινωνίες μέσω διαδικτύου.
Και σε τελική ανάλυση οι κοινοτικοί νόμοι που έχουμε υποχρεωτικά και στην Ελλάδα κυρώσει ,είναι σαφείς που και πώς προστατεύεται το απόρρητο…
Δεν διώκουν φαντάσματα ….αλλά πραγματικά εγκλήματα.
Και αυτά όσον αφορά το διαδίκτυο είναι συγκεκριμένα και καθορισμένα. Παιδική
Πορνογραφία, οικονομικές απάτες , προστασία δικτύων.
Μόνο στην Ελλάδα ηλεκτρονικά ημιμαθείς και άσχετοι προσπαθούν να ισοπεδώσουν τα πάντα…συνδέοντας την πορνογραφία με την ελεύθερη έκφραση και την επιχειρηματικότητα ( ανάπτυξη εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης κλπ) με την όποια διαστροφικότητα κάποιων που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν αυτή την μορφή επικοινωνίας για παράνομους σκοπούς.
Aν στην Αμερική σκέφτονταν όπως εδώ ούτε google θα υπήρχε ούτε facebook κλπ
Και ξέρετε γιατί τα κάνουν αυτά οι Αμερικάνοι …Γιατί βγάζουν χρήμα…Ξέρετε πόσα λεφτά μπαίνουν στα κρατικά ταμεία των ΗΠΑ από τους φόρους της διαφήμισης που βάζουν απ όλο τον κόσμο στην Google Mερικές χιλιάδες ευρώ το λεπτό…
ΑΣΕ ΔΕ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΤΟ Facebook θα εισπράττει συνδρομή απ όλα τα μέλη του …Εκεί να δείτε χρήμα που έχει να μαζέψει απ όλο τον πλανήτη…
Ενώ αν το έκανε εδω ένας έλληνας θα τον πήγαιναν Κορυδαλλό ,επειδή κάποιος θα έβαζε μια ημίγυμνη φωτογραφία…Αυτό θα το βάφτιζαν πορνογραφία με σκοπό το κέρδος …Που διώκεται όπως διώκεται και τα εξώφυλλο του PlayΒoy με το βυζί της Ντούβλη ( διακίνηση ασέμνων αντικειμένων σύμφωνα με νόμο του 1930)
Αυτή είναι η ΕΛΛΑΔΑ …ρε
--
http://papatzides.blogspot.com/

Αγνοείται το πλοίο «Αρίων» μετά από επίθεση του Ισραήλ


Ισραηλινή επίθεση δέχτηκε περίπου στις 15:30 το πλοίο «Αρίων» που κατευθυνόταν προς τη Γάζα, μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια. Η τύχη του πλοίου και των 21 ανθρώπων που επιβαίνουν αυτή τη στιγμή αγνοείται, ενώ το τελευταίο μήνυμα που εξέπεμψε το πλοίο ήταν το “Under Attack”...
O «Αρίων», που είχε χτυπηθεί από το Ισραήλ σε αντίστοιχη αποστολή στις 15 Ιανουαρίου, μετέφερε 21 άτομα, σε μία διεθνή ανθρωπιστική αποστολή προς τη Γάζα. Το πλοίο ξεκίνησε χθες το πρωί από την Κύπρο κατευθυνόμενο προς τη Γάζα και τα ξημερώματα δέχτηκε παρενοχλήσεις από το ισραηλινό ναυτικό.
Σήμερα το μεσημέρι δέχτηκε εκ νέου επίθεση, περίπου 20 μίλια έξω από τη Γάζα, με μέλη του ισραηλινού ναυτικού να ανεβαίνουν πάνω στο πλοίο. Έκτοτε, αγνοείται η τύχη του. Το πλοίο ταξιδεύει με ελληνική σημαία ενώ έχουν ήδη ενημερωθεί τα υπουργεία Εμπορικής Ναυτιλίας και Εξωτερικών.
Σημειώνεται ότι η επίθεση έγινε όταν το πλοίο βρισκόταν σε διεθνή χωρικά ύδατα. Ο «Αρίων» μετέφερε τρεις τόνους ιατρικού εξοπλισμού, οικοδομικά υλικά και ηλεκτρικά καλώδια, ενώ στην αποστολή συμμετείχαν διεθνούς φήμης προσωπικότητες.
Συνεχής ενημέρωση εδώ: και άμεση, στα αγγλικά, από το κανάλι Freegaza του Twitter: http://twitter. com/freegazaorg

http://gkaratsioubanis.wordpress.com/2009/06/30/%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CE%BF%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%AF%CE%BF-%C2%AB%CE%B1%CF%81%CE%AF%CF%89%CE%BD%C2%BB-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%B5%CF%80/
Share on Facebook

Αναρτήθηκε από troktiko στις 6:30 μμ

Αναταραχή στα blogs από την εγκύκλιο Σανιδά

Σάλο στα ελληνικά blogs προκάλεσε η "Εγκύκλιος Σανιδά" για την άρση της ανωνυμίας των διαδικτυακών τόπων, αλλά και κάθε επικοινωνίας, η οποία αναφέρει συνοπτικά, ότι οι πάροχοι είναι υποχρεωμένοι να παραδίδουν τα στοιχεία του συνδρομητή, στις δικαστικές αρχές (εισαγγελείς κ.λ.π.), άσχετα από το είδος του αδικήματος και χωρίς καμία άδεια από τις σχετικές αρχές (ΑΔΕΑ κλπ). Με απλά λόγια, δεν υπάρχει απόρρητο στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες σε ότι αφορά τα εξωτερικά στοιχεία της επικοινωνίας (ip's, ονοματεπώνυμα και λοιπά στοιχεία συνδρομητών, αριθμοί τηλεφώνων, χρόνος και τόπος κλήσεως, διάρκεια συνδιάλεξης κ.λ.π.), παρά μόνο στο περιεχόμενο της επικοινωνίας.
Εκτιμούμε ότι πρόκειται για πλήρη άρση του απορρήτου, που πλήττει ευθέως την καρδιά της δημοκρατίας και φυσικά δεν θα εφαρμοστεί στην πράξη. Τέτοιες κοσμογονικές αλλαγές δεν δημιουργούνται με μια εισαγγελική εγκύκλιο η οποία παρακάμπτει και αγνοεί πλήρως την πολιτική βούληση, ερήμην της ίδιας της κοινωνίας.
Και το χειρότερο στην όλη ιστορία, είναι ότι όσοι πραγματικά ενοχλούν ή υβρίζουν θα μένουν πάντα στο απυρόβλητο.
Ο κ.Σανιδάς, φαίνεται πως δεν ενδιαφέρεται για τα κακουργήματα που έχουν όντως διαπραχθεί από γνωστούς ιστότοπους (οι οποίοι επαναλαμβάνουμε θα μείνουν στο απυρόβλητο και ίσως επιδοτηθούν κιόλας!), αλλά για τον εκβιασμό των χιλιάδων blogs "μαρίδα", τα οποία γράφουν ενοχλητικά πράγματα.
Σε ότι αφορά εμάς, (το taxalia), φαίνεται ότι ενόχλησε αυτό>>> (ειδικά το χαμομηλάκι-είναι η ειρωνία ποινικό αδίκημα κυρ δικηγόρε μου;)
Υ.Γ. Το επόμενο βήμα, θα είναι να ποινικοποιήσουμε τις συζητήσεις στο καφενείο, όπου τα μπινελίκια εναντίον επώνυμων πέφτουν βροχή;
.
ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΙΔΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ BLOGΟΣΦΑΙΡΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ:
http://elawyer.blogspot.com/2009/06/blogs.html
http://proxeirotetradio.blogspot.com/2009/06/blogs.html
http://troktiko.blogspot.com/2009/06/blogs_30.html
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2009/06/blog-post_8892.html
http://gr.altermedia.info/?p=2457
http://orfni.blogspot.com/2009/06/blog-post_1576.html
http://anopetra-eleos.blogspot.com/2009/06/blog.html
http://ksepe2.blogspot.com/2009/06/blog-post_29.html
http://tomalitisgrias.blogspot.com/2009/06/blogs.html
http://astrofegia.blogspot.com/2009/06/t-bloggers.html
http://to-sisaki.blogspot.com/2009/06/bloggers.html
http://prezatv.blogspot.com/2009/06/blogs_8512.html
http://realsnews.blogspot.com/2009/06/blog-post_2203.html
http://my-gr.blogspot.com/2009/06/blog-post_1939.html
http://pyrgosilias.blogspot.com/2009/06/blogs.html
http://papatzides.blogspot.com/2009/06/blogs-bloggers_29.html
http://kostasxan.blogspot.com/2009/06/blog-post_30.html
http://freskoprama.blogspot.com/2009/06/to-golum.html
http://tolimeri.blogspot.com/2009/06/blog-post_9916.html
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2009/06/bloggers.html
http://apolitistosteki.blogspot.com/2009/06/blogs.html
http://anthrwpothirida.blogspot.com/2009/06/blog-post_30.html
http://adiakritos.blogspot.com/2009/06/blog-post_7929.html
http://atimoulis.blogspot.com/2009/06/blog-post_30.html
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/2009/06/blogs_30.html
http://skeftomaste-ellhnikagr.blogspot.com/2009/06/2_29.html
http://malakistan.blogspot.com/2009/06/blogs.html
http://nikosictedu.blogspot.com/2009/06/blog-post_29.html
http://news24gr.blogspot.com/2009/06/blogs_29.html
http://pressonice.blogspot.com/2009/06/blog-post_2707.html
http://periergostripoli.blogspot.com/2009/06/blogs.html
http://ixnos1.blogspot.com/2009/06/blog-post_1043.html
http://kranoforos.blogspot.com/2009/06/blog_29.html

Αναρτήθηκε από taxalia στις 9:01:00 πμ