Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου στη Θεσσαλονίκη. Το πρόγραμμα

Με επίκεντρο την πόλη της Θεσσαλονίκης, για μια ακόμη χρονιά, την 27η κατά σειρά, ο Δήμος Θεσσαλονίκης δίνει την ευκαιρία σε επισκέπτες και κατοίκους να γίνουν κοινωνοί σε μια μεγάλη θεατρική γιορτή, που θα διαρκέσει σχεδόν δύο μήνες.Οι "Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου" ξεκινούν τις διαδρομές τους την ερχόμενη Τρίτη 30 Ιουνίου με το έργο "Δον Κιχώτης", με τους ηθοποιούς Γ. Κιμούλη και Δ. Πιατά σε πρωταγωνιστικούς ρόλους, και τελειώνουν στις 3 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιόντας μια.. καλλιτεχνική "σκυταλοδρομία" με εναλλαγές ρεπερτορίου, με ένα διαρκές ταξίδι στο χρόνο και το χώρο, με γέλιο, συγκίνηση και προβληματισμό.

"Γιορτή πολιτισμού με υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά" χαρακτήρισε τις "Γιορτές ανοιχτού θεάτρου" ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Παπαγεωργόπουλος παρουσιάζοντας σήμερα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

"Φέτος, ο θεσμός των Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου", ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Παπαγεωργόπουλος, "συμπληρώνει 27 ολόκληρα χρόνια. 27 χρόνια, με εκατοντάδες θεατρικές παραστάσεις, με παρουσιάσεις σημαντικών θεατρικών έργων από το Ελληνικό και Παγκόσμιο ρεπερτόριο με γνωστούς ηθοποιούς και με σκηνοθέτες οι οποίοι δίνουν σύγχρονες ερμηνείες επάνω σε σημαντικά θεατρικά κείμενα".
Το πρόγραμμα αναλυτικά



* Στις 30 Ιουνίου, 1 και 2 Ιουλίου στο θέατρο Κήπου οι παραστάσεις ξεκινούν με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης και το έργο: "Δόν Κιχώτης" του Θερβάντες.

* 6,7 και 8 Ιουλίου, στο Θέατρο Δάσους, το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας και το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, θα παρουσιάσουν την "Οπερα της πεντάρας" του Μπέρτολτ Μπρέχτ και Κούρτ Βάϊλ.

* 9 και 10 Ιουλίου, στο Θέατρο Κήπου, η Θεατρική Τέχνη, θα παρουσιάσει το έργο του Ευγένιου Σπαθάρη, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, "Σκιών καμώματα, ο Καραγκιόζης προφήτης", με τον Τάκη Βαμβακίδη.


* Τις ίδιες ημερομηνίες ( 9 και 10 Ιουλίου) στο Θέατρο Δάσους, θα παρουσιαστεί η "Λυσιστράτη" του Αριστοφάνη, με τους Θύμιο Καρακατσάνη και Στάθη Ψάλτη.

* 13, 14 και 15 Ιουλίου, η Θεατρική Διαδρομή, θα παρουσιάσει στο Θέατρο Κήπου το έργο: "Αι δύο ορφαναί".

* 16 και 17 Ιουλίου, η Εταιρία Θεάματος "ΒΗΜΑΤA", θα παρουσιάσει το έργο: "Οι πανουργίες της Φλουρούς" (Θέατρο Κήπου), με την Ελένη Γερασιμίδου.

* 20 και 21 Ιουλίου επίσης στο θέατρο Κήπου το "Διάχρονο" θέατρο θα παρουσιάσει το έργο του Στρίνμπεργκ "Δεσποινίς Τζούλια".

* 22 - 23 Ιουλίου, στο Θέατρο Δάσους, το σχήμα Πολιτιστική Έκφραση, θα παρουσιάσει το έργο του Αριστοφάνη "Θεσμοφοριάζουσες", με τους Βασίλη Τσιβιλίκα και Γιώργο Κωνσταντίνου.

* 27 και 28 Ιουλίου, το Θέατρο της Μεσογείου θα παρουσιάσει το έργο του Βασίλη Ρώτα: "Τα Καραγκιόζικα", στο Θέατρο Κήπου, με τον Αλμπέρτο Εσκενάζυ.

* 29-30 Ιουλίου, θα παρουσιαστούν οι "Βάκχες" του Ευριπίδη από το σχήμα "Ορφέας" της Μαρίας Τζομπανάκη και των συνεργατών της (θέατρο Κήπου)

* 19 και 20 Αυγούστου, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, θα παρουσιάσει στο Θέατρο Κήπου, το έργο του Σπυρίδωνος Περεσιάδη: "Ο προεστός του χωριού" με τον Κώστα Σαντά (στο θέατρο Κήπου).

* 21 και 22 Αυγούστου, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, θα παρουσιάσει στο Θέατρο Κήπου το έργο του Άντζελο Μπεόλκο "ΛΑ ΜΟΣΚΕΤΑ" με τον Πασχάλη Τσαρούχα.

* 24 και 25 Αυγούστου, οι Θεατρικές Επιχειρήσεις Λεμπέση, θα παρουσιάσουν το έργο: "Δεν πληρώνω δεν πληρώνω" του Ντάριο Φο με τους Πάνο Σκουρολιάκο, Μαριάννα Τουμασάτου.(θέατρο Κήπου).

* 26 και 27 Αυγούστου, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών σε συμπαραγωγή με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής, θα παρουσιάσουν το έργο του Βυζάντιου «Βαβυλωνία» με τον Ταξιάρχη Χάνο (Θέατρο Κήπου).

* 31 Αυγούστου και 1η Σεπτεμβρίου, το Θέατρο «Τέσσερις Εποχές», θα παρουσιάσει το έργο: "Η αληθινή απολογία του Σωκράτη" επιλογή κειμένου από Βάρναλη-Πλάτωνα-Ξενοφώντα, με τον Γιάννη Μόρτζο (θέατρο Κήπου).


* Τέλος στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου επίσης στο θέατρο Κήπου οι Γιορτές κλείνουν με το έργο: "Αντιγόνη" του Σοφοκλή, από την Εταιρία Θεάτρου "Aιώρημα" στο θέατρο Κήπου, με τον Κώστα Αποστόλου.


Αναρτήθηκε από taxalia στις 2:20:00 μμ