Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Απάντηση στην επιστολή για τον Ανδρέα Παπανδρέου


"Σχετικά με την επιστολή αναγνώστη σας σχετικά με τον μακαρίτη τον Ανδρεα Παπανδρέου ας βάλουμε μερικά πράγματα σε τάξη.
1. Το ότι όντως ανοιξε τα ταμεία και έδωσε λεφτά, πιθανόν υπερβολικά, στον κόσμο, είναι κάτι που το ζητάνε πάντα οι πολίτες. Δε θα διαφωνήσω ότι πιθανότατα έγιναν υπερβολές...
2. Το ότι υποχρέωσε τα ασφαλιστικά ταμεία να δώσουνε μια στοιχειώδη σύνταξη στους απόμαχους της ζωής , που ηλικιακά είναι οι γονείς μας ή οι παπούδες μας, μάλλον θετικό μέτρο ήταν , ασχετα με την επιβάρυνση των ταμείων. Κοινωνικά υπάρχει το σύστημα της αλληλεγγύης των Γενεών, και ευτυχώς δεν άφησε εκείνες τις ομάδες των ατόμων (βλέπε αγρότες κτλ) να πεθάνουν στην ψάθα. Αυτό ήτνα μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ στη χώρα.
3. Σχετικά με το ότι θέσπισε την εκλογή των καθηγητών με τη ψήφο των φοιτητών, είναι ένα τεράστιο Ψεμα. Οι φοιτητές έχουν μόνο δικαίωμα γνώμης κατα την εκλογή των καθηγητών στα ΑΕΙ, και ΟΧΙ ψήφου. Αυτό έγινε για τα λαμόγια-καθηγητές που λυμαίνονται το ελληνικό πανεπιστήμιο και τα τεράστια κονδύλια που κατατρώγονται καθημερινά στα ελληνικά ΑΕΙ. Αλλα ο αναγνώστης σας μάλλον δεν πατησε ποτέ σε ελληνικό πανεπιστήμιο και ίσως έτσι εξηγείται η άγνοια του.
4. Δεν εξαπάτησε καμια Ε.Ε. Τα κονδύλια δόθηκαν σε αγρότες και επιχειρήσεις όπως το είχε υπογράψει ο Α.Π. Το αν εμείς οι πολίτες φροντίσαμε να τα κανουμε BMW KAI MERCEDES, είναι δική μας ευθύνη κύριε αναγνώστη.
5.Όσον αφορά την φιλία του με "διάφορους τριτοκοσμικούς" όπως ο Αραφατ και ο Καντάφι, οένας είναι κάτοχος του βραβείου Νομπελ Ειρήνης και έδωσε τη ζώή του για την αξιοπρέπεια του λαού του και ο άλλος είναι αυτός που ο Μπερλουσκόνι του κάνει... υποκλίσεις, προκειμένου να κάνει μπίζνες.
Βέβαια ο φίλος μας, ξεχνάει το Ε.Σ.Υ. με τη δωρεαν περίθαλψη, ξεχνάει το νόμο πλαίσιο που αποχουντικοποίησε κατα το δυνατόν το Ελληνικο Πανεπιστήμιο,ξεχνάει τα Μεσογειακα Προγράμαμτα από την ΕΟΚ που ο Α.Π. δημιούργησε, ξεχνάει την πατριωτική προσέγγιση του, την ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (και όχι στα σκόπια ή την τουρκία, όπως κάνει η μειοδοτική διακυβέρνηση ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ-ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ), ξεχνάει ότι 0+0 δεν κάνει 14%, ξεχναέι ότι τελικά ο Ανδρεας Παπανδρεου πρόσφερε κάτι πολυ μεγάλο. Την εθνική συμφιλίωση δεξιών και αριστερών. Την κατάργηση τ! ου μίσους και των χαρτιών κοινωνικών φρονιμάτων. Την Ελλάδα των μιασμάτων και των καθαρών. Για αυτό και μόνο είμαστε ευγνώμονες στον ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο: Να παραιτηθεί η Μπακογιάννη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23/6/09

Οι αλλεπάλληλοι απαράδεκτοι χειρισμοί του θέματος των Σκοπίων από την Υπουργό Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη, υποτιμούν τη νοημοσύνη και ξεπερνούν τα όρια της υπομονής και του τελευταίου Έλληνα πολίτη. Η απόφαση της για υποδοχή σκοπιανού αεροσκάφους στην Κέρκυρα, στα πλαίσια της συνόδου του ΟΑΣΕ με τα διακριτικά «Μακεδονικές Αερογραμμές» που θα μεταφέρει τον δεδηλωμένο ανθέλληνα Μιλόσοσκυ, κόντρα στην μέχρι τώρα πρακτική όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, να μην προσγειώνονται αεροσκάφη των Σκοπίων σε ελληνικά αεροδρόμια, είναι... για όλους η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Οι Παμμακεδονικές οργανώσεις του εξωτερικού, χαρακτηρίζουν την κ. Υπουργό των Εξωτερικών «απαράδεκτη και εθνικά επιζήμια, η οποία εξευτελίζει τη χώρα».
Το Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο, τόσο απέναντι στην ιστορία μας όσο και στην πολιτική μας ταυτότητα, αισθάνεται το χρέος να αξιώσει την άμεση απομάκρυνση της κ. Ντόρας Μπακογιάννη-Μητσοτάκη, από το Υπουργείο Εξωτερικών.Ο κ. Πρωθυπουργός, είναι προσωπικά εκτεθειμένος από τους χειρισμούς της κ. Μπακογιάννη. Πρέπει να αποφασίσει τι επιτέλους θέλει, σε σχέση με την εξωτερική πολιτική της χώρας. Οι επανειλημμένες του δηλώσεις περί της μακεδονικής καταγωγής του, και η ιστορία του θείου του, Κωνσταντίνου Καραμανλή, τον κάνουν διπλά έκθετο απέναντι στον ελληνικό λαό. Ας βάλει επιτέλους φρένο, στον κατήφορο της κ. Μπακογιάννη, ζητώντας την παραίτησή της εδώ και τώρα.

Αναρτήθηκε από taxalia στις 6:53:00 μμ

Για τη Μακεδονία το “αεροπλανάκι”, και τα διαβατήρια


του Σπύρου Χατζάρα

Χθες ο Νίμιτς άρχισε τον νέο γύρο διαπραγματεύσεων για το Μακεδονικό.
Για όσους έχουν γίνει έξαλλοι με την μειοδοτική”μεγαλοψυχία” των συνεργαζόμενων Μπακογιάννη-Καραμανλή, θυμίζω τις προτάσεις Νίμιτς του Φεβρουαρίου 2008 .
Παράγραφος 8. Κανένα κράτος δεν θα έχει αποκλειστικά δικαιώματα, πολιτικά είτε εμπορικά, στα ονόματα 'Μακεδονία' ή 'Μακεδονικός' μόνο του.
Παράγραφος 9. Τα ονόματα 'Μακεδονία' και 'Μακεδονικός' μπορεί να χρησιμοποιούνται εμπορικά και από τα δύο Μέρη και από τους πολίτες και από.. οργανωμένες ομάδες νομικά αναγνωρισμένες εκάστου των δύο Μερών αλλά μόνο σύμφωνα και υποκείμενο στην υφισταμένη διεθνή νομοθεσία, σε συμβάσεις και πρακτικές οι οποίες αφορούν τη χρήση γεωγραφικών ονομάτων για εμπορικούς και παρόμοιους λόγους.
Ως προς τα διαβατήρια, η πρόταση Νίμιτς προέβλεπε την αναγραφή του "συμφωνημένου ονόματος”, στα αγγλικά/γαλλικά, και του "Република Македонија" στην κυριλλική γραφή.
Οι καραμανλομητσοτάκηδες δέχθηκαν στην ΕΕ την κατάργηση των θεωρήσεων για τα Σκόπια και αποδέχθηκαν τα διαβατήρια της "Република Македонија".
Επομένως εφαρμόζουν προκαταρκτικά ,(οι αμερικανόδουλοι) μια συμφωνία που... δεν έχει γίνει, επίσημα.
Η ονομασία "Μακεδονία" του Βαρδάρη, που θα επιβεβαιώνει τους ανιστόρητους και αλυτρωτικούς , (γεωγραφικούς) όρους Μακεδονία (του Αιγαίου) και Μακεδονία (του Πιρίν) είναι το καινούργιο στοιχείο. Εντός των συνόρων τους, τα Σκόπια διατηρούν tο ...“συνταγματικό όνομα”, Република Македонија.
Ας έχουν υπόψη τους πάντως, τα κυριακάτικα φύλλα - που κλείνουν σάββατο μεσημέρι - άτι η Χίλαρυ Κλίντον επειδή έσπασε τον αγκώνα της (απο...πέσιμο) δεν θα έρθει στην Κέρκυρα ,για την ασήμαντη συνεδρίαση της άτυπης συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ (της αμερικανικής αντιπροσωπείας θα ηγηθεί ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Πολιτικές Υποθέσεις κ. William J. Burns).
Ως εκ τούτου εξέλειπε και ο λόγος που η κ.Μπακογιάννη ήθελε να γίνει τόσο πολύ αρεστή και "καλό παιδί" στην Χίλαρι φέρνοντας τον μισέλληνα Μιλόσοσκι με το "μακεδονικό του αεροπλανάκι" για να μας την...σπάσει.
Μπορούνε να παίξουν οι δυο τους σε άλλη παραλία....

Δελτίο των 11
http://deltio11.blogspot.com/2009/06/blog-post_628.html

Αναρτήθηκε από taxalia στις 6:34:00 μμ