Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Η Μετωπική του Παπανδρέου με τη φυλή των Εξουσιομανών



Γράφει ο Τριαντάφυλλος Καρατράντος

Την περίοδο της εσωκομματικής διαμάχης για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου είχε πει μία αρκετά σκληρή φράση, είχε μιλήσει για αυτούς «που μαγεύτηκαν από την εξουσία». Τραβώντας τη διαχωριστική γραμμή από αυτούς είχε τονίσει ότι δεν θέλει την εξουσία για την εξουσία. Πολλοί τότε το θεώρησαν ένα τσιτάτο, έναν μετανεωτερικό λαϊκισμό.
Σήμερα, αποδεικνύει στην πράξη ότι αυτό είναι το πιστεύω του. Η παρουσία του στη ΔΕΘ, κυρίως δε η εμφάνιση του στη Συνέντευξη Τύπου, ανέδειξε ότι αντιλαμβάνεται το βάρος της ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας αυτή τη στιγμή. Έχει καταλάβει ότι πρόκειται για ευχή και κατάρα. Ένας πολιτικός μετρημένος, ήπιος, σοβαρός, στοχευμένος, με διευρυμένη agenda,με πολιτικά προτάγματα με ήθος και με διάθεση αυτονομίας και ρήξεων, αφού επαναπολιτκοποίησε την πολική όπως έλεγε και ο Κώστας Σημίτης, δείχνει έτοιμος να παίξει την τελευταία ζαριά για την ανάκαμψη της χώρας.
Εάν ο Παπανδρέου ήταν ένας στείρος αναζητητής της εξουσίας, όπως είπε ο κύριος Κουμουτσάκος, δεν θα ήταν σήμερα εδώ, θα ήταν επικεφαλής κάποιου διεθνή θεσμού, όμως αυτός επέλεξε το δύσκολο δρόμο, το δρόμο της ρήξης. Οι ρήξεις που χρειάζονται είναι πολλές, η μεγαλύτερη είναι η ρήξη με το εξουσιομανές ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Παπανδρέου αν θέλει να πετύχει πρέπει να έρθει σε ρήξη με το ίδιο του το κόμμα.
Η εικόνα του σοβαρού και μετρημένου Παπανδρέου έρχεται σε αντιδιαστολή με τα γκρουπούσκουλα και τα παιδιά του κομματικού σωλήνα, των ανθρώπων που πραγματικά μεγάλωσαν μέσα στην εξουσία, στην εξουσία του χειρότερου τύπου την κομματική, των ανθρώπων που πανηγυρίζουν γιατί αναλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ τις τύχες της χώρας. Στιχάκια, πανηγύρια και χαρές, πόσο μακριά είναι από τον Παπανδρέου. Τους στέλνει συνεχώς μηνύματα αλλά δεν δείχνου να τα παίρνουν…
Επί Ανδρέα Παπανδρέου το κόμμα διείσδυσε στο κράτος και το άλλαξε, το κομματικοποίησε. Επί Κώστα Σημίτη το κράτος έγινε το κόμμα, το ΠΑΣΟΚ κρατικοποιήθηκε. Ο Γιώργος Παπανδρέου δείχνει ότι έχει καταλάβει το μεγάλο στοίχημα, τον διαχωρισμό του κράτους από το κόμμα. Αν καταφέρει να αλλάξει αυτή τη δομή, μία δομή οριζόντια αλλά και κάθετη, να σπάσει τα εξουσιαστικά καλούπια του πολιτικού συμφέροντος, τότε ναι θα μεταρρυθμίσει τη χώρα.
Αναρτήθηκε από kafeneio στις 13.9.09 0 σχόλια

Η άμεση δικαίωση του καφενείου.



Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Όταν σύσσωμη η κυβέρνηση και τα γιουσουφάκια τους στον τύπο παπαγάλιζαν πως το δημόσιο έλλειμμα περιοριζόταν στο παρήγορο 6%,σε χθεσινή μου ανάρτηση που βρίσκεται στην διάθεση όλων
(Διάβασε εδώ). έγραφα πως αγγίζει το 14% για να το επιβεβαιώσει σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γιώργος Παπανδρέου από την Θεσσαλονίκη τονίζοντας επί λέξει τα εξής: « Το δημόσιο έλλειμμα που κάποιοι το περιορίζουν στις έξη ποσοστιαίες μονάδες και κάποιοι άλλοι το ανεβάζουν στις οκτώ υπερβαίνει τις δώδεκα!»
Όταν εν χορώ η κυβέρνηση αλλά και τα φερέφωνά τους στα ΜΜΕ παραπλανούσαν ως προς την απορρόφηση του ΕΣΠΑ και την ευεργετικά για τους μικρομεσαίους διαμεσολαβητική παρουσία των Τραπεζών, στην ίδια ανάρτηση διατύπωνα ότι πρόκειται για τραπεζική ληστεία υπό την αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα πως μεταφόρτωναν στο δημόσιο με επιτόκιο 6% και 7% το ευρωπαϊκό χρήμα που λάμβαναν με επιτόκιο 1%. Για να επιβεβαιωθώ ελάχιστες ώρες μετά από τον κ. Παπανδρέου: «Οι τράπεζες είπε εμφαντικά λειτουργούν υπό την κυβερνητική κάλυψη ανεξέλεγκτα με μεθόδους σκοτεινές και γράμματα ψιλά, τόσο δυσδιάκριτα που ελάχιστα απέχουν από το έκνομα εννοούσε, και αυτό θα παύσει αμέσως μετά την ανάδειξη του κόμματος μας στην κυβέρνηση.. Θα υψωθεί πυλώνας δημόσιου ελέγχου, κατέληξε.»
Όταν σε παρέλαση κυβέρνηση βουλευτές συνοδεία των δημοσιογραφικών τους οργάνων υμνούσαν τα γένια τους περιφέροντας ασύστολα το ψεύδος της αναχαίτησης του δημόσιου χρέους, τόσο σε παλαιότερες όσο και στην χθεσινοβραδυνή ανάρτησή μου αποκάλυπτα μετά λόγου γνώσεως πως αυτό ξεπέρασε το 110% του ΑΕΠ. Για να δικαιωθώ σήμερα πάλι από τον εκτός δραματικού απροόπτου αυριανό πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος είπε επί λέξει τα εξής: «Το χρέος μας πλέον έχει φτάσει το μυθικό ποσό των 280 δις ευρώ!!!»
Τώρα για να προλάβω την δίκαιη καχυποψία σας που προφανώς εστιάζεται στο γιατί ο κ. Παπανδρέου να μην ψεύδεται αντιπολιτευτικά, έχω να αντιτάξω πως στην περίπτωση που αποκρύπτει ή διαστρέφει την αλήθεια (την οποία καλά γνωρίζουμε αρκετοί) θα την βρει ως πρωθυπουργός μπροστά του.. Οδυνηρά. Έτσι ΠΑΣΟΚ και λαός στο όνομα του οποίου σήμερα ομνύει ο κ. Παπανδρέου θα πάρουν αυτόματα διαζύγιο οριστικό..

Ευγένιος Ανδρικόπουλος
eandrik@otenet.gr

Το ότι Γιωργάκης αποδεικνύεται Γιώργος ενοχλεί !



Γράφει ο Λεωνίδας Ορφανουδάκης

Έγραψα χθες Καφετζή μου σε σχόλιο που κρέμασα στον πίνακα ανακοινώσεων του Καφενείου σου ότι …….
«Δεν είχε ούτε έχει καμιά σκασίλα ο λαός για το αν (θα είναι ή δεν θα είναι ο κ Σημίτης στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ). Όμως ο κ Πρετεντέρης και η παρέα του στο Μεgα βρήκαν ευκαιρία και έκαναν ξανά το παιχνίδι τους στον αποπροσανατολισμό των ψηφοφόρων από το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών .
Δεν είμαστε βλάκες και δεν περιμένουμε τίποτα από αυτούς , είναι κρίμα όμως που εκτίθενται άδικα μαζί τους και ένας δυό σοβαροί άνθρωποι που δείχνουν να μην υποτιμούν τη νοημοσύνη μας .
Πόση ώρα το έψαχνε ο κ Πρεταντέρη και δήθεν δεν το βρήκε , να πει το αυτονόητο , ότι ο Γιωργάκης του προέκυψε Γιώργος .» -
Σήμερα 12 9ου καθώς παρακολουθώ τα πρωινάδικα , ακούω τα σχόλια που γίνονται και βλέπω τον χρόνο που αναλώνεται στα πάνελ για στο θέμα της μη συμμετοχής του κ. Σημίτη στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ (δεν λέω για Αποκλεισμό του) άρχισε να κλονίζεται η εμπιστοσύνη μου στην αξία του μυαλού μου .
Εκτιμώ για πολλά τον κ Σημίτη αλλά και του........
καταλογίζω πολλά . Δεν νομίζω πάντως ότι για τον μέσο Έλληνα έχει καμιά ιδιαίτερη σημασία η μη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ ,μολονότι ακούω και τα στελέχη της ΝΔ να του αποδίδουν σήμερα εύσχημα .
Γιατί όλος αυτός ο θόρυβος ;
Τι είναι που δεν καταλαβαίνω εγώ Γιώργο μου , καλέ μου Καφετζή και άρχισα να αμφιβάλω για το μυαλό μου . Μήπως ο κ Πρετεντέρης και οι άλλοι έχουν δίκιο και το ζήτημα είναι σοβαρότερο για το μέλλον του τόπου και του λαού από ότι νομίζω εγώ ; Μήπως τον αποκλεισμό Σημίτη θα πρέπει να σκέπτονται, πάνω απ` όλα , όταν θα προσέρχονται οι ψηφοφόροι στις κάλπες !
Ή μήπως ,για να επανέλθω στην αρχική μου υποψία ,το ότι ο Γιωργάκης αποδεικνύεται Γιώργος , ενοχλεί όσους θα ήθελαν να τον ελέγχουν και να τον ποδηγετούν αύριο ;
Αναρτήθηκε από kafeneio στις 12.9.09
Ετικέτες ΑΠΟΨΕΙΣ, ΟΡΦΑΝΟΥΔΑΚΗΣ
6 σχόλια:

Ο steve είπε...
Πέστα κ.Ορφανουδάκη μου,έτσι είναι.Αλλά οι Πρετεντέρηδες πάντα τέτοιοι θα είναι(their Masters voice).Ο κόσμος πρέπει να τους απομονώσει.
12 Σεπτέμβριος 2009 2:01 μμ
Ανώνυμος είπε...
Οι δημοσιογράφοι έχουν αφεντικά τα οποία τους διάλεξαν για να λένε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στο λαό ποιό αφεντικό πρέπει να διαλέξει για τον εαυτό του !