Τρίτη 5 Μαΐου 2009




5 Μαϊ 2009
Δεν μπορεί να είναι αλήθεια! Δεν άφησαν την τυφλή να μπει στο εστιατόριο;;;;;;
H καταγγελία είναι επώνυμη και αρκούντως σοκαριστική ! Αν είναι ακριβής, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, πρέπει να αλλάξει χώρα! ΣΗΜΕΡΑ !
Το animalpress μας ενημερώνει για ενα σημαντικό θέμα .
Ονομάζομαι Ιωάννα-Μαρία Γκέρτσου, είμαι τυφλή και κάτοχος σκύλου-οδηγού. Ερευνήτρια στο ΙΤΕ Ηρακλείου, υποψήφια διδάκτωρ στην ιατρική σχολή του παν/μίου Κρήτης
και πρόεδρος της Ελληνικής Σχολής Σκύλων-Οδηγών «Λάρα». Ζω στο Ηράκλειο Κρήτης όπου η πρόσβαση του σκύλου-οδηγού επιτρέπεται παντού. Και στην πολιτισμένη υποτίθεται πρωτεύουσα; Σήμερα πρωτομαγιά, θέλησα να πάω με μια φίλη για φαγητό στην ταβέρνα «Καλοζύμη» (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 48, ΧΑΛΝΔΡΙ) που βρίσκεται δίπλα στο πατρικό μου.
Στην είσοδο της ταβέρνας, ο υπεύθυνος μας πληροφόρησε πως απαγορεύονται τα σκυλιά.
Απαντήσαμε ότι, έτσι κι αλλιώς θα τρώγαμε στην αυλή αφού είχε ωραία μέρα. Εκείνος, αντέτεινε πως ο σκύλος απαγορεύεται ακόμα και στην αυλή και πρότεινε να… μας βγάλει ένα τραπέζι στο δρόμο!
Φύγαμε και πήγαμε ακριβώς δίπλα στην ταβέρνα «Ιορδάνης».
Δυστυχώς κι εκεί, η ίδια αντιμετώπιση: ο σκύλος δεν επιτρέπονταν ούτε καν στην αυλή…
Κι ερωτώ τους φίλτατους αναγνώστες:
1. Αξίζει ένας άνθρωπος να φάει στο δρόμο, επειδή βλέπει με τα μάτια ενός σκύλου;
2. Μπορεί ο μάγειρας της εκάστοτε ταβέρνας να μαγειρέψει χωρίς τις κατσαρόλες του;
3. Εάν ήμουν φορέας της γρίπης των χοίρων και πήγαινα να φάω δίχως να πω λέξη θα ήμουν εντάξει;
Το θέμα μας έστειλε το http://www.agroschannel.com/ και το βρήκαμε σε δεκάδες άλλα blogs.
Περισσότερα για την Αννα στο http://www.e-tipos.com/newsitem?id=17824
στις Τρίτη, Μάϊος 05, 2009

Δευτέρα, 4 Μάϊος 2009
Λευκή ψήφος σε...γκρίζο φόντο.
Όταν σπεύδει προκαταβολικά η κυβέρνηση να εκμηδενίσει το πολιτικό μήνυμα του «λευκού», που σχεδιάζουν να ρίξουν στην κάλπη κάποιοι βουλευτές ως έκφραση αποδοκιμασίας των πρακτικών Παυλίδη, χωρίς να διακινδυνεύουν την πλειοψηφία των 151, οι πολίτες αντιλαμβάνονται ένα και μόνο πράγμα: ότι κάποιοι παραμένουν αδιόρθωτοι και αποφασισμένοι. Δυστυχώς, όχι για την αντιμετώπιση της διαφθοράς με τη συνακόλουθη καταδίκη των πολιτικών που εμπλέκονται αλλά και με τη συγκάλυψη των πράξεων και την ατιμωρησία των αυτουργών.
Πέρα από τις όποιες αδυναμίες -και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών πράγματι φάνηκε πως πάσχει στη «φιλοσοφία» του- η διαδικασία της Bουλής ανέδειξε μια ακόμη σοβαρή υπόθεση, που τουλάχιστον χρήζει περαιτέρω διερεύνησης.
Aυτό είναι το... νόημα της πρότασης για παραπομπή του κ. Παυλίδη στο Eιδικό Δικαστήριο. Mαζί του θα παραπέμπονταν και τα ανεξήγητα των επενδύσεων που έγιναν... κότερα, των μικροποσών λόγω λήθης στον AΦM, των ανθρώπων που έκαναν γκρίζα παιχνίδια στα λιμάνια των άγονων γραμμών.
Tην αλήθεια αυτή αγνόησε η πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής. Tην αναγνωρίζουν όμως ακόμη και βουλευτές της NΔ, που εισπράττουν επιπλέον τη δυσφορία της κοινής γνώμης ανά την επικράτεια. Mια δυσφορία, που «ερμηνεύει» γιατί η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών εμφανίζεται να γυρίζει την πλάτη στην όλη διαδικασία. Δεν είναι η αδιαφορία τους, είναι η πεποίθηση πως ό,τι και να γίνει, όσες αποκαλύψεις και λογαριασμοί να συζητηθούν στη Bουλή, οι υποθέσεις σκανδάλων θα «κουκουλωθούν». Aυτό άλλωστε πιστεύουν επίσης όταν ερωτώνται οι 8 στους 10 θνητούς αυτής της χώρας. Kαι για την απαξίωση αυτή η κυβέρνηση φέρει σοβαρότατες ευθύνες.
Δεν θέλει να εμφανιστεί η χαμένη της υπόθεσης -και για τον λόγο αυτό μετέρχεται κάθε μέσου. Πρώτα απαξιώνει το «λευκό» ως μια κίνηση βουλευτών που δεν σημαίνει δα και κάτι σπουδαίο. Στη συνέχεια κινδυνολογεί, θεωρώντας τη διαφοροποιημένη ψήφο ως μοχλό κλονισμού της κυβέρνησης, θέτοντας στην ίδια την κοινοβουλευτική της ομάδα εκβιαστικά διλήμματα. Aκόμα, στο παρασκήνιο κάνει το παν για να πείσει τους βουλευτές ότι η απαλλαγή Παυλίδη είναι για το... καλό τους, αφού θα διατηρήσουν την έδρα τους. Eπιπλέον και η πλειοψηφία της NΔ γίνεται λάστιχο στον βωμό των σκοπιμοτήτων, όπως η πρωτοφανής στα χρονικά αποχή από την ψηφοφορία για το Bατοπέδι ή η εκ προοιμίου απόρριψη της πρότασης για νέα προανακριτική για τον κ. Παυλίδη.
Eίναι να μην εδραιώνεται στους πολίτες η αντίληψη, με αυτές τις πρακτικές, ότι η πολιτική είναι μια βρόμικη υπόθεση συμφερόντων και σκοπιμοτήτων; -"Η"-
Αναρτήθηκε από The acrobats στις Δευτέρα, Μάϊος 04, 2009