Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ !


Η απέλπιδα προσπάθεια όσων εθελοτυφλούν και επιμένουν σε ψελλίσματα του τύπου «…δεν είπε τίποτα συγκεκριμένο ο Γιώργος στη ΔΕΘ…», «…γενικότητες και αοριστίες από τον Παπανδρέου…», είναι μάταιη.
Όπως το 2008, αποδομήθηκε ο νεοκαραμανλισμός κι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την πτώση του, έτσι και φέτος, το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης έδωσε την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ να παρουσιάσει στον ελληνικό λαό την εναλλακτική πρόταση κυβερνητικής εξουσίας, όχι απλά με κάποιες αναφορές, αλλά με την κατάθεση του περιεχομένου συγκεκριμένων Νομοσχεδίων, τα οποία είναι έτοιμα προς κατάθεση στη βουλή, τις πρώτες ημέρες της νέας λειτουργίας της.

Μετά απ΄ αυτά, η όποια απόπειρα να παρουσιαστεί «το ΠΑΣΟΚ χωρίς Πρόγραμμα», καταντάει γραφική, έως γελοία…

1ο Νομοσχέδιο για τη στήριξη του πραγματικού εισοδήματος και την αναδιανομή.
Με αυξήσεις μισθών και συντάξεων που καλύπτουν τον πληθωρισμό και αναδιανομή του φορολογικού βάρους.
- Χορήγηση του Έκτακτου Επιδόματος Αλληλεγγύης για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες καθώς και αύξηση της επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες.
- Φορολόγηση όλων των εισοδημάτων - ανεξαρτήτως πηγής - με μια ενιαία, προοδευτική και δίκαιη φορολογική κλίμακα. Όλοι να προστατεύονται από τον πληθωρισμό και να συνεισφέρουν ανάλογα με την φοροδοτική τους ικανότητα.
- Τα μερίσματα που διανέμονται σε μετόχους θα φορολογηθούν ακριβώς όπως όλα τα άλλα εισοδήματα, αφού, βέβαια αφαιρεθεί ο φόρος που έχει παρακρατηθεί, για να μην υπάρξει διπλή φορολογία. Έτσι αίρεται η σημερινή αδικία που φορολογεί τα εισοδήματα από εργασία πολύ περισσότερο από το κεφάλαιο.
- Δεν θα αυξήσουμε τη φορολογία των επιχειρήσεων. Καταργούμε όμως τις χαριστικές φοροαπαλλαγές. Τα κέρδη που παραμένουν στην επιχείρηση φορολογούνται με χαμηλό συντελεστή - ώστε να γίνουν επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Έτσι στηρίζουμε τις επιχειρήσεις και τις παραγωγικές επενδύσεις - αλλά φορολογούμε δίκαια τους μετόχους τους!
- Αντικαθιστούμε το ΕΤΑΚ που επιβαρύνει τους μικροϊδιοκτήτες με την προοδευτική φορολόγηση της μεγάλης περιουσίας. Κανείς δεν εξαιρείται - ούτε η Εκκλησία.
- Επαναφέρουμε το φόρο κληρονομιάς και γονικών παροχών με πιο υψηλό αφορολόγητο. Θέλουμε να προστατεύσουμε τη μικρή ιδιοκτησία που κληρονομείται. Αλλά να φορολογήσουμε σωστά τις μεγάλες περιουσίες που λόγω κληρονομιάς αλλάζουν χέρια.
Δέσμευσή μας: Κανένα νέο φορολογικό βάρος στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα

2ο Νομοσχέδιο. Προστασία του δανειολήπτη και καταπολέμηση της ακρίβειας.
- Ως κυβέρνηση θα ψηφίσουμε τις προτάσεις μας που απέρριψε η ΝΔ.
Βάζουμε τέλος στις αθέμιτες χρεώσεις, στους πλειστηριασμούς ακινήτων σε εξευτελιστικές τιμές.
-Δίνουμε δυνατότητα ρύθμισης και σταδιακής απαλλαγής οφειλών σε όσους αποδεδειγμένα αδυνατούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους.
-Ανακουφίζουμε έτσι χιλιάδες νοικοκυριά από την υπερχρέωση και το υψηλό κόστος που αναγκάζονται να πληρώσουν στις τράπεζες. Για επιτόκια που είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη.
-Θέλουμε τις τράπεζες παραγωγούς ανάπτυξης και όχι κοινωνικής αδικίας.
-Ξεκινάμε μάχη ενάντια στα καρτέλ.
-Αναβαθμίζουμε την Επιτροπή Ανταγωνισμού, μακριά από "κουμπάρους" και τα απαράδεκτα φαινόμενα που ζήσαμε.
-Δημιουργούμε Ειδική Υπηρεσία προληπτικής παρακολούθησης της αγοράς και καταπολέμησης των μονοπωλίων.
-Το κράτος δίνει πρώτο το παράδειγμα με το πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για ένα χρόνο.

3ο Νομοσχέδιο. Στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων - ρευστότητα στην οικονομία.- Στηρίζουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.
-Παγώνουμε για ένα χρόνο τις δανειακές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση.
-Τους δίνουμε τη δυνατότητα αναχρηματοδότησης ληξιπρόθεσμων οφειλών.
-Για να ανασάνει η μικρομεσαία επιχείρηση!
-Παρέχουμε εγγυήσεις απ' ευθείας σε επιχειρήσεις με αντικειμενικά κριτήρια.
-Διοχετεύουμε ρευστότητα στην αγορά μέσω του ΤΕΜΠΜΕ αξιοποιώντας τις παγωμένες εγγυήσεις ύψους 15 δις από το πακέτο ρευστότητας των Τραπεζών.
-Αλλάζουμε τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ για να αντιμετωπίσουμε τα άδικα σημερινά κριτήρια εγγραφής και παραμονής σε αυτόν.
-Δημιουργούμε Ταμείο Αναχρηματοδότησης της Οικονομίας που θα αντλεί κεφάλαια για τη χρηματοδότηση συγκεκριμένων κλάδων και θα διοχετεύει ρευστότητα κατευθείαν στην αγορά.
-Αντιμετωπίζουμε τη μάστιγα των μεταχρονολογημένων επιταγών μειώνοντας σταδιακά τα χρονικά όρια και τη διάθεση από τις τράπεζες
.
Αυτές είναι επιλογές που διοχετεύουν ρευστότητα στην πραγματική οικονομία.
Όχι η επιδότηση των εισαγωγών με τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για τα κλιματιστικά και τα πολυτελή αυτοκίνητα!

4ο Νομοσχέδιο για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την προώθηση των επενδύσεων.Ένας επιχειρηματίας ζητάει δύο βασικά πράγματα: Σταθερό φορολογικό πλαίσιο και απλές διαδικασίες ίδρυσης και λειτουργίας.
Τα ΚΕΠ είναι επίτευγμα των κυβερνήσεων μας. Ανακούφισαν τον πολίτη. Το ίδιο θα κάνουμε τώρα και για την επιχείρηση. Υπηρεσίες μιας στάσης.
Θέτουμε ως στόχο να μπορεί να ιδρύεται μια μικρή επιχείρηση ακόμα και αυθημερόν.
Για να μπορεί κάθε σοβαρός επενδυτής που θέλει να τοποθετήσει τα κεφάλαιά του στον τόπο μας να νιώθει ασφάλεια και σιγουριά.
Για να πάψει η Ελλάδα να είναι 109η στη διεθνή κατάταξη του δείκτη επιχειρηματικότητας της Παγκόσμιας Τράπεζας - 9 θέσεις κάτω σε ένα χρόνο!

Κανένα προϊόν και κανένας τομέας χωρίς ρύθμιση και εποπτεία.
Ειδικά στο χρηματοοικονομικό σύστημα, ανεξάρτητη, ισχυρή και αποτελεσματική εποπτεία.
Και τέλος: Ήρθε η ώρα να ανοίξουμε τα κλειστά επαγγέλματα - μετά από κοινωνικό διάλογο.

5ο Νομοσχέδιο για την άμεση αντιμετώπιση της κρίσης στην αγορά εργασίας.

Η κυβέρνηση υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών όταν με αλχημείες παρουσιάζει μείωση της ανεργίας.
Η κατάσταση με τις απολύσεις, τις διαθεσιμότητες, τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, την ψευτο-απασχόληση με τα «μπλοκάκια» δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Εφαρμόζουμε συγκεκριμένα μέτρα:
- Άμεση ενίσχυση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας ώστε το οχτάωρο, οι υπερωρίες, η κανονική άδεια και η εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων να ελέγχονται και να εφαρμόζονται.
- Συγκεκριμένες ρυθμίσεις ώστε να σταματήσει η προσχηματική εκμετάλλευση της κρίσης για μείωση της απασχόλησης και να αναπληρώνεται στο μέγιστο δυνατό βαθμό το εισόδημα των εργαζομένων.
- Το επίδομα ανεργίας σταδιακά στο 70% του βασικού μισθού.
- Ριζική αναθεώρηση του καθεστώτος ενοικίασης εργαζομένων που έχει εξελιχθεί σε κοινωνική μάστιγα.
- Ειδικές ρήτρες ώστε τα δάνεια με εγγύηση Δημοσίου να διοχετευθούν άμεσα στις επιχειρήσεις που διατηρούν ή αυξάνουν τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας. Όχι σε κερδοσκοπικές καταθέσεις.
- Επανασύνδεση των κινήτρων του επενδυτικού νόμου με δημιουργία θέσεων απασχόλησης.
- Κίνητρα πρόσληψης νέων με γενναίο πρόγραμμα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών για νέους για 4 χρόνια.
Και βέβαια καταργούνται οι κομματικοί εκβιασμοί των STAGE και των άλλων τοποθετήσεων στο δημόσιο.
Προωθούνται προγράμματα Κοινωνικής Εργασίας στη βάση πραγματικών αναγκών, διαφάνειας και κοινωνικών κριτηρίων.
Με την ουσιαστική συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων για τον καθορισμό των προτεραιοτήτων -- αλλά λαμβάνοντας υπόψη και τη δημοσιονομική δυνατότητα που υπάρχει σήμερα.
Αναρτήθηκε από ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ στις 10:59 πμ

Νέο μεγάλο σκάνδαλο Αλογοσκούφη!...


Με "αδιαφανείς διαδικασίες" η επιλογή 55 Επιθεωρητών στο υπ. Οικονομικών επί των ημερών του. Δύο δικαστικές αποφάσεις - κόλαφος σε βάρος του. Ακυρώνονται αναδρομικά οι τοποθετήσεις. Άνω-κάτω τώρα, πάλι, η κυβέρνηση εξαιτίας του λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές στις οποίες ... συμμετέχει.
Από τον Θανάση Λεπίδη

Μεγάλο σκάνδαλο Αλογοσκούφη -με δικαστική βούλα μάλιστα- αποκαλύφθηκε σήμερα!
Το Διοικητικό Εφετείο της Θεσσαλονίκης με δύο αποφάσεις ακύρωσε την τοποθέτηση 55 Επιθεωρητών του υπουργείου Οικονομικών (σε Εφορίες και Τελωνεία) που είχε γίνει στια αρχές του 2007, όταν απόλυτος άρχων ως "τσάρος" ήταν ο Γ. Αλογοσκούφης.
Σύμφωνα με τις δικαστικές αποφάσεις οι τοποθετήσεις έγιναν με "αδιαφανείς διαδικασίες", δηλαδή προκύπτει μέγα ζήτημα για τα κριτήρια με τα οποία είχαν επιλεγεί οι συγκεκριμένοι Επιθεωρητές σε σύνολο 120 που είχαν υποβάλει τότε τα δικαιολογητικά τους.
Εκτός από το πολιτικό και ηθικό θέμα που δημιουργείται για τον πρώην υπουργό Οικονομίας λίγες μόλις ημέρες πριν πάει να ζητήσει πάλι την ψήφο των πολιτών (υποσχόμενος τι, άραγε;), δημιουργούνται κι άλλες παρενέργειες. Αφενός οι...
αποφάσεις που είχαν πάρει οι 55 αυτοί Επιθεωρητές κινδυνεύουν να κριθούν κι αυτές άκυρες (καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό...) και αφετέρου τώρα στο υπουργείο Οικονομικών ... τρέχουν για να κάνουν από την αρχή τη διαδικασία της επιλογής Επιθεωρητών, μεταξύ των 120, αφού οι θέσεις μένουν πλέον κενές. Πόσο αδιάβλητο θα είναι όμως το να γίνει η νέα διαδικασία προεκλογικά; Ηδη έχει τεθεί θέμα να "παγώσει" κάθε σχετική διαδικασία μέχρι τις 4 Οκτωβρίου...
Κι αναρωτιέμαι: Ο Μαγγίνας μένει εκτός ψηφοδελτίου για τον Ινδό και το "αναψυκτήριο" ενώ ο Αλογοσκούφης με τέτοιες ιστορίες σε βάρος του, που βλάπτουν κατάφωρα το δημόσιο και το κοινωνικό σύνολο, συμμετέχει...
Μήπως ο Καραμανλής διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλο;

Αναρτήθηκε από press.gr@hotmail.com στις 2:45:


Ανώνυμος είπε...
16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1999 (ακριβώς πριν δέκα χρόνια)
Σαν σήμερα ήταν η αρχή του τέλους για το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έζησε ποτέ η Ελλάδα.
Το ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ, που χρηματοδότησε τους Γιωργο-καναλάρχες, καταστρέφοντας εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες.
Το πασόκ έλεγε να αγοράζουμε μετοχές λόγω της «ισχυρής» οικονομίας, η διορισμένη από το πασόκ Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του Σταύρου Θωμαδάκη ενέκρινε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου ακόμη και σε επιχειρήσεις-περίπτερα, ενώ οι πασοκικές φυλλάδες/παπαγαλάκια μας διαφήμιζαν τις τρομερές προοπτικές τους.
Βέβαια, ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2000 έλεγαν στους κατεστραμμένους, καλά να πάθουν, άς πρόσεχαν και κλείνουν την υπόθεση το 2001 με μία ωραία εξεταστική της Βουλής.
Με τον ειδικό νόμο περί ευθύνης υπουργών φρόντισαν επίσης και να τους απαλλάξει (μαζί με τους υφισταμένους τους) από οποιαδήποτε νομική ευθύνη (πενταετής παραγραφή, πχ. βλ. δίκη ΔΕΚΑ-τα λεφτά των ταμείων).
Βολεύτηκαν όμορφα οι επιχειρηματίες που ξεπούλησαν χρυσάφι τις εταιρίες-ψοφίμια, οι δημοσιογράφοι-παπαγαλάκια με τις μίζες τους, οι χρηματιστές με τις προμήθειές τους αλλά και το πασόκ με την υποστήριξή των καναλαρχών στις εκλογές του 2000.
ΚΑΙ Ο «ΧΑΖΟΣ» ΛΑΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΕΜΕΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ!
Όμορφος κόσμος, αγγελικά πλασμένος!
Και τώρα ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ μας λένε να τους ψηφίσουμε για να διώξουν την διαφθορά από την Ελλάδα!
Πόση πράσινη υποκρισία, πόσο πράσινο ψέμμα, πόσο πράσινο ΔΟΥΛΕΜΑ.
Είναι ο κόσμος του θασόκ.
Είναι ο κόσμος του Γιωργάκη.

14 Σεπ 2009 3:19:00 μμ
Ανώνυμος είπε...
ΔΕΝ ΤΟ ΑΡΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΤΟ ΚΑΘΙΚΙ,ΑΛΛΑ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΟΥ ΕΠΑΝΙΔΡΥΤΗ ΕΙΧΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΑΙ .ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΜΑΣΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ .ΠΧ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ, ΟΜΟΛΟΓΑ.ΚΛΠ.ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΕ ΚΑΝΕΙΣ.Ο ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΙΔΗΣ ΜΕ 3000000 ΧΙΛ ΕΥΡΩ ΚΑΤΕΒΑΛΕ ΩΣ ΕΓΓΥΗΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΞΟΔΟΥ.ΑΛΛΑ ΓΕΝΝΑΤΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ.,ΜΑΡΟΥΛΟΦΥΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.ΟΤΙ ΑΔΙΚΑ ΦΑΓΑΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΙΜΟΥΣ ΣΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΣΟΥΝ.

14 Σεπ 2009 3:27:00 μμ
Ανώνυμος είπε...
ΚΑΛΑ ΒΡΕ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ,ΔΕΝ ΕΙΠΑΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΤΥΠΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ.ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΑΤΥΧΕΙΣ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΕΠΑΣΕΤΕ ΤΙΣ ΠΟΜΠΕ ΣΑΣ.ΝΥΧΤΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑΤΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ Ο ΒΟΘΡΟΣ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ .ΑΛΛΑ ΕΣΤΡΙΨΕΣ ΔΙΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΟΡΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.

14 Σεπ 2009 3:35:00 μμ
Ανώνυμος είπε...
Ποιό ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ρε κηφήνες;
Παίζετε στο Χρηματιστήριο; Ποιός σας υποχρέωσε να παίξετε αρχιτζογαδόροι-κουμαρτζήδες;
Εμείς γιατί δεν παίζουμε,αν και μπορούμε;
ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΟ ΒΑΖΕΤΕ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ;;;
Ολοι όσοι παίζετε στο χρηματιστήριο είστε κουμαρτζήδες και κηφήνες.

14 Σεπ 2009 3:35:00 μμ
Ανώνυμος είπε...
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΞΩΝΗ.ΤΑ ΜΕΤΑΞΩΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΞΙΟΥΣ ΓΛΟΥΤΟΥΣ.ΝΟΜΙΖΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΠΑΙΡΝΑΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ.ΕΚΑΝΕΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗ, ΣΑΝ ΤΗΝ ΞΕΚΟΥΡΔΙΣΤΗ ΚΙΘΑΡΑ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕΣ.ΝΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΣΩ ΚΟΛΛΑΡΟ ΑΧΡΗΣΤΕ.

Aποκάλυψη - φωτιά: 116 ναύτες φυλάνε ...άδειο οίκημα του αρχηγού του ΓEN Καραμαλίκη!




Από τον Λυκούργο Σκαμνιώτη
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Ο αρχηγός του Γενικού ΕπιτελείουΝαυτικού αντιναύαρχος Γ. Καραμαλίκης έχει επανδρώσει με δύναμη τάγματος πλήρους συνθέσεως, 116 ναύτες την φρουρά του άδειου οικήματος του με την καταπληκτική θέα προς όλο τον δίαυλο της Σαλαμίνας.
Ο αντιναύαρχος με τις ευλογίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας Βαγγέλη Μεϊμαράκη φροντίζει τα παιδιά των "επωνύμων" και "ημετέρων" που εμφανίζονται στη λίστα να κάνουν μία υπηρεσία κάθε 115 ημέρες, δηλαδή μία στο τρίμηνο και τις υπόλοιπες να είναι εξαφανισμένοι!!!
Και όλα αυτά τη στιγμή που στο Στρατό Ξηράς και ιδιαίτερα μετά τη βιαστική μείωση της θητείας για προεκλογικούς λόγους έχουν δημιουργηθεί εκρηκτικές καταστάσεις σχεδόν στο σύνολο των στρατοπέδων από την έλλειψη προσωπικού και οι στρατιώτες εξέρχονται των στρατοπέδων μετά από 20 ή και 30 ημέρες...
Για του λόγου το αληθές, αποκαλύπτουμε στο τέλος του κειμένου και την τρισέλιδη λίστα με τα ονόματα των 116 ναυτών. Αν και ...
τα περισσότερα είναι παιδιά "επωνύμων" και "ημετέρων", το θέμα δεν έχει να κάνει με το ποια είναι τα συγκεκριμένα ονόματα. Γι' αυτό και δημοσιεύουμε τις λίστες σε μικρό μέγεθος και με δυσδιάκριτα τα ονόματα. Αυτό που θέλουμε είναι να καυτηριάσουμε και να καταγγείλλουμε το φαινόμενο και αυτή την άθλια πελατειακή πρακτική την ώρα που η ηγεσία της ΝΔ προσπαθεί να μας πείσει ότι ...έβαλε μυαλό και θα σταματήσει να συμπεριφέρεται με τέτοιους τρόπους που την οδήγησαν άλλωστε και στα σημερινά της χάλια.
Και βέβαια, για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, κανείς δεν αγνοεί τη σημασία του λεγόμενου "βύσματος" στο στρατό. Αλλά, άλλο αυτό -μια καλή θέση ή ειδικότητα- και άλλο να υπάρχουν ...116 ναύτες για να φρουρούν ένα ...άδειο οίκημα. Αυτό δεν έχει κανένα προηγούμενο και αποτελεί -όπως και να το κάνουμε- ένα σκάνδαλο. Έτσι δεν είναι σεμνέ και ηθικέ κ. Μεϊμαράκη;

"Επίθεση στους πυλώνες της προπαγάνδας"






"Ο πρώτος πυλώνας της νεοδημοκρατικής προπαγάνδας δομήθηκε, αμέσως, μετά το 2004 κι είχε ως κύρια αναφορά «…την 20ετία του ΠΑΣΟΚ, κατά την οποία χρεώθηκε η χώρα και καταστράφηκε η οικονομία…».
Η μπογιά της κράτησε, σχεδόν, μια 4ετία, έως ότου το «έργο» της γαλάζιας διακυβέρνησης, έγινε πλήρως αντιληπτό, ως προς τις συνέπειές του κι ο λαός ανέκραξε το μοιραίο : «…Ρε συ, τι είναι τούτοι ;… Αυτοί είναι πολύ χειρότεροι !...».
Το νέο ΠΑΣΟΚ...
ανασκουμπώθηκε και στρώθηκε στη δουλειά, προκειμένου να προσεγγίσει με νέο πνεύμα και νέες προοπτικές, τα προβλήματα της χώρας και του λαού, συνθέτοντας αντιθέσεις, ΛΑΘΗ και προκλήσεις…
Με το που άρχισε ο κατήφορος, οι εγχώριοι φορείς του άκρατου νεοφιλελευθερισμού και της νεοδεξιάς τσαπατσουλιάς, άρχισαν την οικοδόμηση του νέου πυλώνα της αισχρής προπαγάνδας τους : «… Δεν έχουν πρόγραμμα, δίνουν υποσχέσεις, που δεν μπορούν να υλοποιήσουν…».
Ποιος δεν έχει ακούσει το MEGAλο διερώτημα : «…Που θα βρείτε τα λεφτά κύριε Παπανδρέου ;…».
Στην προεκλογική περίοδο, που διανύουμε, οι εναπομείναντες ιπποκόμοι του ξοφλημένου Καραμανλή, παρουσιάζονται πιο επικεντρωμένοι, όπως π.χ. στη φορολογία, τα ακίνητα, το χρέος…
Με γελοίες επιχειρηματολογίες προσπαθούν να παρουσιάσουν τη μαυρίλα τους, άσπρη και να σκουρύνουν το καθαρό πράσινο των θέσεων του ΠΑΣΟΚ.
Από το βήμα της 74ης ΔΕΘ, ο Γιώργος Παπανδρέου με τις παρεμβάσεις του, θα καταγράψει το νέο πρόγραμμα του κινήματος και θα ενημερώσει το λαό, ως προς τις συγκεκριμένες πολιτικές, που έχουν σχεδιαστεί, για την έξοδο από την κρίση, την ανάπτυξη της οικονομίας και την στήριξη του λαϊκού εισοδήματος.
Οι πυλώνες της καραμανλικής προπαγάνδας θα συντριβούν και οι κατασκευαστές, οι συντηρητές και οι εκμεταλλευτές τους, θα μείνουν ξεκρέμαστοι, ξεβράκωτοι στο βλέμμα, αλλά και τη χλεύη του ελληνικού λαού !..."

http://www.logoplokies.blogspot.com/
Share on Facebook
Αναρτήθηκε από troktikos στις 1:19 πμ